Probudio ga ezan za sabah, on uzeo serdžadu i klanjao, pa poručio: "Prava stvar"

Oglasio se na Instagramu

Probudio ga ezan za sabah, on uzeo serdžadu i klanjao, pa poručio: "Prava stvar"

E. Čaušević

Karim Benzema prošlog ljeta iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da napusti Real Madrid i potpiše za saudijski Al Ittihad. U Saudijskoj Arabiji mu ne ide kako je očekivao, te prolazi kroz najteži period u karijeri i čini se da je ramazan za njega stigao u najboljem trenutku.

Benzema je napustio Real Madrid nakon 14 godina što je bilo veliko iznenađenje, ali bogatu ponudu iz Saudijske Arabije nije mogao odbiti.

On je potpisao za Al Ittihad ugovor do ljeta 2026. godine i postao jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu, ali samo nekoliko mjeseci kasnije Benzema je na bolan način shvatio da nije baš sve u novcu.

Već nekoliko mjeseci njegov status u Al Ittihadu je potpuno nejasan jer nema dobar odnos s trenerom Marcelom Gallardom. Bio je suspendovan zbog kašnjenja na pripreme, a onda se vratio prošlog mjeseca u sastav i odigrao je dva meča.

Međutim, to dugo nije trajalo jer je Benzema ponovo bez objašnjenja uklonjen iz ekipe Al Ittihada i već tri meča u prvenstvu Saudijske Arabije uopšte nije bio u konkurenciji.

Oglasi

Jasno je da francuski napadač prolazi kroz vjerovatno najteži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, ali on je svoj spas našao u vjeri i čini se da je ramazan za njega došao u najboljem trenutku.

Benzema je rano jutros oduševio muslimane objavama na Instagramu. Prvo je objavio video na kojem se čuje ezan, te je poručio da ne postoji ljepši način za buđenje.

Ubrzo nakon ezana Benzema se ponovo oglasio na Instagramu i pokazao kako stoji na serdžadi, te da klanja sabah.

   Fotografija koju je Karim Benzema objavio na Instagramu

Poznato je da već godinama Benzema posti mjesec ramazan, ali i da je itekako posvećen vjeri što je dokazao i ovaj put.

Oglasi

U teškim momentima koje prolazi u Al Ittihadu čini se da je praktikovanje vjere za njega najbolji način da se smiri i sabere. Ne oglašava se više često na društvenim mrežama, a sada uglavom su objave vezane za islam.

Mnogi se pitaju šta će biti s Benzemom u narednom periodu i da li će se nekada najbolji igrač svijeta uopšte više vraćati u ekipu Al Ittihada.

Već odavno kruže glasine da će Benzema na ljeto napustiti ovaj klub jer u Al Ittihadu nisu zadovoljni njegovim igrama i ponašanjem, te su očekivali mnogo više. Francuz bi mogao na ljeto biti slobodan igrač što otvara vrata mnogim evropskim klubovima da ga pokušaju dovesti.

U dosadašnjem dijelu sezone Benzema je za Al Ittihad odigrao ukupno 23 utakmice, te je postigao 12 golova i dodao sedam asistencija. Propustio je čak 12 mečeva iako u tom periodu nije imao problema s povredama, te su to bile odluke trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti