Zaboravite na Mbappea i Haalanda: Real Madrid će u narednim danima "dobiti" najveće pojačanje

Benzema potpisuje novi ugovor

Zaboravite na Mbappea i Haalanda: Real Madrid će u narednim danima "dobiti" najveće pojačanje

Endin Čaušević

Real Madrid će ovog ljeta sigurno biti itekako aktivan u ljetnom prelaznom roku, ali prije toga Kraljevi žele da riješe neke stvari unutar igračkog kadra.

Jasno je da će biti onih koji će napustiti Real Madrid na kraju ove sezone i da će Kraljevi pokušati dovesti što bolja pojačanja, ali trenutno Florentino Perez i njegovi saradnici fokusirani su na trenutni igrači kadar.

Naime, Real Madrid igra dosta bolju sezonu nego što se očekivalo i Kraljevi su već osigurali titulu prvaka Španije, a imaju priliku da osvoje i Ligu prvaka jer su došli do finala gdje ih čeka Liverpool.

Zbog toga su čelnici Reala odlučili da pojedinim igračima ponude nove ugovore, a prije svega to se odnosi na Karima Benzemu koji igra vjerovatno najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Benzema s Kraljevima ima ugovor do ljeta 2023. godine koji je produžio pred početak sezone. Međutim, nakon nevjerovatne sezone u Realu su odlučili da ga nagrade novim ugovorom.

Marca je objavila danas da je ovaj 34-godišnjak odlučan da ostane u Realu što duže i pregovori su skoro završeni. Benzema je pristao da produži saradnju do ljeta 2024. godine i to je sigurno najbolji posao Reala pred početak nove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 43 utakmice i zabio je čak 41 gol i upisao još 14 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Beeeeenziiiiiiigooooooooooooooool
4 0
denimen9
Real uzima prvih pet novih izdanja LP.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi