Bili su iskreni i on to cijeni: Real Madrid objasnio Haalandu zašto neće da ga kupe

Norvežanin izabrao Manchester City

Bili su iskreni i on to cijeni: Real Madrid objasnio Haalandu zašto neće da ga kupe

Endin Čaušević

Mediji u Engleskoj jučer su objavili da je Erling Haaland odlučio svoju karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Očekuje se da će ubrzo biti ozvaničen odlazak Haalanda u Manchester City za 75 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula norveškog napadača u Borussiji Dortmund.

Haaland se povezivao s mnogim evropskim velikanima prethodnih mjeseci, a pored Cityja u igri za njegov potpis bili su Real Madrid, Barcelona, Juventus i PSG.

Međutim, na kraju je izabrao City koji bez problema može da ispuni sve uslove ugovora koje on traži. Ugledna Marca otkrila je danas da je Haaland bio blizu dogovora i s Real Madridom, ali da je na kraju sve propalo.

U kraljevskom klubu su bili itekako zainteresovani da dovedu Haalanda, ali su tokom pregovora odlučili da odustanu od njega i objasnili su mu zašto to rade.

Naime, Real Madrid je odustao od dovođenja Haalanda jer mu ne mogu obećati mjesto u startnoj postavi. U kraljevskom klubu vjeruju da mjesto napadača pripada Karimu Benzemi koji ove sezone igra u nestvarnoj formi, te vjeruju da će to nastaviti sigurno i barem dvije naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Forma Benzeme je bila presudna da Real Madrid odustane od Haalanda i to su norveškom napadaču iskreno priznali, a navodno on je bio pozitivno iznenađen što je klub rekao kako stvari stoje i nije htio da mu daje lažna obećanja.

Na kraju je Haaland očito izabrao da karijeru nastavi u dresu Manchester Cityja i njegov transfer bi uskoro trebao biti ozvaničen.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Hahahhaha ovo je smijesno za procitat cuj nmg garantovat mjesto u startnoj postavi,samo su ljubomorni sto je covjek realno izabrao bolji klub to sto ih je Real izbacio je samo sreca desilo se sad i nikad vise
2 10
Mele
Otac mu je igrao tamo, on je rodjen U Engleskoj, zasto da ne zaigra tamo ?? Novac, dobra ekipa, san Liga prvaka..Koga li ce Pep da proda, Arsenal se dvoumi izmedju Jesusa i Raheema, Mahrez je u igri pa i Bernardo. onaj od 100 miliona nije ispunio ocekivanja, bice promjena u timu, neki ce sigurno otici, jos fali Deklan Rice u veznom redu i to je to.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti