Legenda ostavljena iza leđa: Benzema oborio veliki rekord!

Nadmašio Di Stefana

Legenda ostavljena iza leđa: Benzema oborio veliki rekord!

E. Ganibegović

Karim Benzema je od odlaska Cristiana Ronalda iz kluba glavna poluga Kraljeva, a sinoć je stigao do novog velikog postignuća kada je individualni učinak u pitanju.

U okviru 18. kola španske Primere Real Madrid je sinoć s 0:2 bio bolji od Athletic Bilbaoa na gostovanju i tako nastavio borbu za titulu.

Prvi gol na sinoćnjoj utakmici postigao je Karim Benzema u 24. minuti, a on mu je bio dovoljan da sruši jedan veliki rekord, a legendu Reala ostavio je iza leđa.

Nakon ovog podviga, francuski napadač je prestigao legendarnog Alfreda Di Stefana po broju postignutih golova u La Ligi. Di Stefano ima 227, a Benzema 228 golova.

Uz to, Karim Benzema je postao drugi strijelac u historiji Real Madrida u španskoj ligi, izjednačivši se s Raulom, koji također ima 228 golova.

Oglasi

Prvi na toj listi, očekivano, jeste Cristiano Ronaldo koji ima 311 golova i teško je da će ga Francuz stići do kraja karijere.

Nakon sinoćnje pobjede u Baskiji, Real Madrid ostaje na drugoj poziciji s tri boda zaostatka u odnosu na vodeću Barcelonu, te ćemo do kraja gledati zanimljivo prvenstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Benzeme tiče, on je s devet golova tek na trećem mjestu kada je u pitanju lista strijelaca španske Primere.

Gol više od njega ima Espanyolov Joselu, dok je prvi na toj listi ubojiti Poljak i napadač Barcelone, Robert Lewandowski. On je do sada postigao 13 golova uz četiri asistencije. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi