Karizmatični stručnjak postavio uslov: Ako ga žele na klupi, u timu mora biti Edin Džeko!
Kako se bliži kraj sezone pritsak da se donese konačna odluka o Džekinoj budućnosti će biti sve veći i veći

Neizvjesna budućnost kapitena bh. reprezentacije

Karizmatični stručnjak postavio uslov: Ako ga žele na klupi, u timu mora biti Edin Džeko!

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Budućnost Edina Džeke je poprilično neizvjesna, kako se bude bližio kraj sezone bh. reprezentativac, ali i rukovodstvo Rome će biti pod sve većim pritiskoma da donesu konačnu odluku. 

Rimski klub će na ljeto sigurno tražiti novog trenera, s nekim su već održani preliminarni razgovori. Najeminentiji mediji na Apeninima tvrde da je prvi izbor karizmatični Antonio Conte.

Jedan od najboljih trenera današnjice je već postavio niz uslova za svoj dolazak na klupu. Među najbitnijim, barem za bh. javnost, je vezan za ostanak Edina Džeke.

La Repubblica navodi da je Roma Conteu već dala konkretnu, a bivši selektor Italije je već "aminovao" Džekin ostanak u timu.

Corriere della Sere piše o nekim Conteovim uslovima, a jedan od njih je da u timu i dalje bude Džeko kojeg smatra ključnim u svojim planovima.

Također je zatražio da u timu ostanu Kostan Manolas te Cengiz Under te da se dovede novi golman umjesto Robina Olsena.

Upitno je hoće li rimski klub ispoštovati želje nekadašnjeg trenera Juventusa s kojim je osvojio tri Scudetta i Staru damu vratio u vrh fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednjih sedmica mediji u Italiji su učestalo pisali o odluci Rome da Džeki ne produži ugovor koji ističe na ljeto 2020. godine, međutim stvari bi se mogle promijeniti u narednom periodu.

Najviše interesa za kapitena bh. reprezentacije za sada su pokazali Inter i West Ham, ali niti jedan od ova dva kluba ne nudi novca koliko traži Roma. Vučica želi 20, a Čekićari i Nerazzurri su spremni izdvojiti po 12 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti