Ranieri govorio o Džeki: Partner u napadu ga mora razumjeti

Trener Vučice

Ranieri govorio o Džeki: Partner u napadu ga mora razumjeti

Trener Rome Claudio Ranieri govorio je na današnjoj press konferenciji pred utakmicu protiv Cagliarija o svemu pomalo, a između ostalog se dotakao i kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke.

Otkad je Ranieri došao na klupu Vučice stalno mu se postavlja pitanje je li bolje da Džeko igra sam u napadu ili sa partnerom, pa je nekadašnji trener Leicestera ponovo morao odgovarati na to pitanje.

"Džeko je igrač koji voli da učestvuje u igri, kao što je to pokazao na San Siru. Mora se povezati sa svojim saigračima i biti meta za njih", kaže Ranieri i dodaje:

"Može igrati i sa partnerom u napadu, ali partneri moraju razumjeti Džeku i trenutak kada mu trebaju pomoći".

Također, osvrnuo se i na češkog napadača Patricka Schicka.

"Uvjeren sam da je Schick veliki šampion. Neki igrači sazrijevaju prije, a neki kasnije. On ima sve kvalitete da postane sjajan fudbaler", kaže Ranieri.

Ranijeriju ugovor ističe na kraju ove sezone... Budućnost?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikada se u životu nisam tjerao ni na šta, pa je tako i u ovom slučaju. Trenutno se osjećam kao trener Rome i tako će biti sve dok se sezona ne završi, a onda ćemo vidjeti šta će se dogoditi. Došao sam u teškom trenutku, ali sam prihvatio izazov bez razmišljanja jer sam navijač Rome", kazao je Ranieri.

Inače, Vučica sutra igra vrlo bitan meč protiv Cagliarija, a u slučaju kiksa sebi bi značajno smanjila šanse za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti