Blizu smo velike senzacije u Ligi nacija

Dva kola prije kraja

Blizu smo velike senzacije u Ligi nacija

Haris Zilić

Blizu smo velikog iznenađenja u fudbalskoj Ligi nacija u tekućoj sezoni.

Nakon četiri kola u grupi 3 Lige C lider je selekcija Kazahstana sa deset bodova, četiri više od drugopalsirane Slovačke.

Do kraja su ostala dva kola, a Kazahstan osim što ima četiri boda više od Slovačke, ima i bolji međusobni duel jer su dva puta u junu savladali Slovačku.

U četvrtom kolu Slovake su savladlai sa 2:1, a u prvom sa 0:1.

Reprezentacija koja je bila u posljednjem šeširu, pokazala je ogroman napredak posljednjih godina.

Prvim mjestom u grupi osigurali bi plasman u Ligu B u narednoj sezoni Lige nacija, a pored toga osigurali bi baraž za EURO 2024. godine bez obzira kako završe u kvalifikacijama koje počinju u martu 2023. godine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kazahstanci najveće slavlje u fudbalskoj historiji mogu početi već naredno kolo kada će 22. septembra dočekati selekciju Bjelorusije.

Za potvrdu prvog mjesta dovoljna su im još tri boda.

Top Komentari

nije.suplja
Sto je cudno, pa kazahstansko prvenstvo je svjetlosnu godinu ispred naseg... da nije zalosno bilo bi jos zalosnije al eto
5 0
user1582456981
Kod nas se najmanje radi i ulaze, kriminala ma sve strane, svi se trpaju preko stela i jos ako su babini sinovi oni su Bogom dani za sve, zato nije cudo sto ovako neke reprezentacije prave korak po korak sve bolje rezultate i igraju sve vaznije uloge... Mi bi i od Malte strahovali sad
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi