Čuvena Del Pierova desetka upravi Juvea poslužila kao pravi mamac, a najviše zbog svega žali Bayern

Posljednji je taj broj nosio Pogba

Čuvena Del Pierova desetka upravi Juvea poslužila kao pravi mamac, a najviše zbog svega žali Bayern

Edmir Škorić

Broj 10 u Juventusu ima veliko značenje, budući da je s tim brojem na leđima legendarni Alessandro Del Piero osvajao brojne trofeje i rušio rekorde od 1993. do 2012. godine. S 290 golova, Del Piero je najbolji strijelac u historiji Stare dame.

Del Piero je svakako sinonim za Juventus, jedan od najboljih fudbalera koje je Italija ikada imala, a osim njega čuveni broj pripadao je i Omaru Sivoriju, Michelu Platiniju, Robertu Baggiju, Carlos Tevezu, Paulu Pogbi i sada će očito pripasti nadolazećoj zvijezdi.

Pogba je posljednji koji je nosio broj 10, ali je suspendovan u februaru na četiri godine, pa je broj spreman za novog vlasnika. Prema svemu sudeći, pripast će Kenanu Yildizu.

Talentovani Turčin trenutno nosi broj 15, ali Juveovi čelnici odlučili su mu ponuditi dres sa brojem 10. Bit će to velika čast pored novčanog bonusa u novom ugovoru. Trenutno zarađuje 350.000 eura godišnje, a ubrzo će dobiti novi ugovor sa čak milion eura godišnjom platom.

Trenutni ugovor Yildiza sa torinskim klubom traje do 2027. godine, ali u Juventusu niša ne prepuštaju slučaju i žele da se osigraju, pa se vežu višegodišnjim ugovorom za velikog talenta.

Oglasi

“Kladim se da će Kenan Yildiz biti nominovan za Ballon d'Or za pet godina. Igrao sam s puno igrača, ali nikad nisam vidio takav talent. Uvjeren sam da ću dobiti okladu", nedavno je rekao kenanov saigrač i golman Juvea Wojciech Szczesny (33).

U svojoj prvoj profesionalnoj sezoni napadač je upisao već 24 nastupa. U novembru je debitovao za tursku reprezentaciju i, prema “transfermarkt.de”, već košta 30 miliona eura.

U ljeto 2022. Kenan Yildiz (18) napustio je omladinski pogon Bayerna i pridružio se Juventusu, a njemački velikan mogao bi zaista da požali zbog olakog puštanja tako velikog talenta.

Iako ima samo 18 godina, Kenan je već postao jedan od standardanih prvotimaca Juventusa, a ako uskoro zaduži broj 10, onda je jasno o kakvom igraču se radi i kakvo mišljenje u klubu imaju o njemu.

Nakon kratkog perioda u mladom timu Stare dame od ove sezone dobija sve više prilike za igru kod trenera Bianconera Massimiliana Allegrija i on tu šansu maksimalno koristi.

Odabrao Tursku ispred Njemačke

Iako je rođen u Regensburgu i odrastao u Minhenu, Kenan Yildiz za razliku od mnogih drugih fudbalera nije želio nastupati za selekciju Njemačke već je odabrao zemlju svojih roditelja Tursku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Talentovani fudbaler je igrao za kadetsku selekciju, potom mladu, a krajem prošle godine je debitovao za najbolji tim kod Vincenza Montelle.

Italijanski stručnjak na klupi Turske uveo ga je u igru u finišu utakmice protiv Hrvatske koja je Turcima otvorila vrata Evropskog prvenstva, zatim je u prijateljskom meču protiv svoje Njemačke zabio gol, da bi odigrao i meč s Velsom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yellowdixie
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi