Nisu svi paraziti: U PSG-u zarađuje 12 miliona eura i želi da ide

Iznenađenje

Nisu svi paraziti: U PSG-u zarađuje 12 miliona eura i želi da ide

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri fudbal igraju kako bi zaradili što više novca i uživali u penziji bez problema. 

I dok mnogi gledaju kako da zarade što više makar to značilo i sjedenje na klupi, ima ih koji bi radije da igraju iako zarađuju ogroman novac.

PSG se nalazi u grupi klubova koji najviše troše na plate igrača. Prema nekim procjenama na godišnjem nivu se ta cifra kreće oko 370 miliona, a prosječna plata iznosi nešto više od 10 miliona eura.

Među fudbalerima koji zarađuju odličan novac je i iskusni golman Keylor Navas koji je bez obzira na platu od 12 miliona eura zatražio odlazak.

Golman Kostarike je nezadovoljan svojim statutom u ekipi te želi da se stvari promijene ili će otići već na ljeto. Kazao je to nakon meča sa Angersom.

"Imam dobar odnos sa Gianlugijem Donnarummom. Ali želim da igam u svim utakmicama. Ako budem u istoj situaciji kao ove sezone, bit će komplikovano. Stvari se moraju mijenjati", poručio je 35-godišnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navas je ove sezone branio na 23 utakmice, a u ključnom dijelu sezone ''jedinicu'' mu je uzeo Donnarumma. U tom periodu Italijan je imao niz užasnih utakmica.

O Navasu se može govoriti kao jednom od najpotcjenjenijih golmana današnjice. U Realu je branio sjajno, ali su Kraljevi doveli Thibauta Courtoisa. Slično mu se desilo i u PSG-u kada je stigao Donnarumma.

Top Komentari

Goran86
Da zeli da ide ali da ga isplate 12 mill ili da mu nadju klub koji ce ga placati 12 mill eura how yes no
1 0
denimen9
La Leyenda
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi