Iz Prve lige FBiH sprema se transfer u daleki Hong Kong
FOTO: Facebook FK Radnik

Standardni prvotimac bh. kluba je pred potpisom

Iz Prve lige FBiH sprema se transfer u daleki Hong Kong

Samir Mlaćo

Federalni prvoligaši još uvijek spavaju zimski san, a pojedini će ipak morati krenuti ranije sa priprema. Razlog su utakmice osmine finala Kupa naše zemlje, što će im poremetiti planove, ali pravila su sasvim jasna.

Većih transfera nema, većina klubova je u teškoj situaciji i još jednom se nameće ideje da ovo takmičenje treba biti u dogledno vrijeme skraćeno, čime bi i kvalitet bio mnogo veći.

Na ispitu su odgovorni iz NS FBiH, koji moraju povući konkretne poteze, ako im je to naravno u cilju.

Kada su transferi u pitanju, čini se da bi jedan član prvoligaškog kluba mogao napraviti kvalitetan inostrani transfer.

Radi se o 23-godišnjem Sedinu Ramiću, članu Radnika iz Hadžića koji je otišao u daleki Hong Kong. On bi prema trenutnom planu trebao potpisati za ekipu Kitchee.

Oglasi

Ramić se pokazao u sjajnom izdanju u Radniku, sigurno je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, a ovo bi mu bio poseban izazov.

Odlasci iz Prve lige FBiH u inostranstvo su zaista prava rijetkost, a Ramić je u Hadžiće stigao iz FK Olimpik.

U prvom dijelu sezone upisao je maksimalnih 15 nastupa, na 14 utakmica na terenu je proveo 90 minuta, dok je tek protiv Čelika upisao 65 minuta.

Dobio dozvolu kluba da krene u nove izazove i sada se očekuje povratne informacije, odnosno realizacija transfera.

Kitchee ima veliki broj internacionalaca

O Premier ligi Hong Konga malo se zna. Kitchee prema dostupnim informacijama pored nogometaša iz Hong Konga imaju i internacionalce iz Brazila, Engleske, Italije, Austrije, Uzbekistana...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vrijednost ekipe je 5,23 miliona eura, a glavni trener je Južnokorejanac Dong jin Kim. U Hong Kongu je prije desetak godina nastupao nekadašnji napadač Borca, Travnika, Slobode, Laktaša..., Vladimir Karalić.

Karalić je danas u 'nogometnoj penziji', a ostavio je veoma lijep trag, kako u bh. nogometu, tako i u inostranstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi