Klub ima jasan stav: Edin Džeko iz Rome može otići samo u jednom slučaju
Foto - EPA

Nakon jučerašnjeg sastanka je sve izvjesno

Klub ima jasan stav: Edin Džeko iz Rome može otići samo u jednom slučaju

Midhat Šljivak

Edin Džeko se proteklih sedmica gotovo svakodnevno povezivao sa odlaskom iz Rome.

Juventus, Inter, Napoli, samo su neki od timova koji su se povezivali sa bh. dijamantom, ali je na kraju Roma ipak odlučila da neće tek tako pustiti svog najboljeg strijelca.

Džeko sa 34 godine i dalje na svojim leđima nosi igru Vučice. Igra kapitenski i za tim, pa je Roma odlučila da je Edin itekako bitan za ekipu, bez obzira na to što ima ogromnu platu koja poprilično 'tereti' budžet kluba.

Jučer je na sastanku u Trigoriji održan i sastanak na kojoj je Džeko bio glavna tema. Prisustvovao je i njegov menadžer, a kao što smo već i pisali, odlučeno je da Džeko za sada nije na prodaju.

Jedino što bi bh. napadača moglo odvesti iz Rome je neka ogromna ponuda koju klub ne bi mogao da odbije. Ipak, teško je očekivati da će nešto tako doći i jasno je da ćemo Edina vjerovatno gledati u dresu Vučice i naredne sezone.

Također, nije poznato kolika je ta 'ogromna ponuda' koju Roma ne bi mogla odbiti, ali ona je sigurno veća od 14 miliona eura koliko su bili spremni uzeti za njega u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je ugovorom s Romom vezan do ljeta 2022. godine.

Roma danas gostuje u Torinu. Mozzart vam nudi odlične kvote za ovaj meč, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.