Ko je najbolja "devetka" svijeta? Kaneu ne može niko ništa, na listi i Džeko
(Foto: EPA)

Izbor Tuttomercata

Ko je najbolja "devetka" svijeta? Kaneu ne može niko ništa, na listi i Džeko

Midhat Šljivak

Fudbaler Rome Edin Džeko ne nalazi se u naročito dobroj formi, ali i dalje ga mnogi smatraju jednim od najboljih napadača Evrope.

Tako je italijanski Tuttomercato napravio anketu među čitateljima uz samo jedno pitanje:

"Ko je trenutno najbolja devetka svijeta"?

Među fudbalerima čije se ime našlo u anketi je i Edin Džeko. Pored njega tu su Kane, Icardi, Higuain, Lewandowski, Lukaku, Suarez, Cavani i Morata.

Džeko je dobio 1,68 posto glasova i zauzima ukupno sedmo mjesto, a iza sebe je ostavio Alvara Moratu (0.56%) i Romelu Lukaku (0.45%).

Uvjerljivo vodstvo u anketi ima Harry Kane. Napadač Tottenhama dobio je 38.57 posto glasova, a iza njega slijedi Mauro Icardi (13,9%) i Luis Suarez (12,44%).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Četvrti je Robert Lewandowski sa 11,32 posto glasova, a zatim slijede Edinson Cavani (10,65%) i Gonzalo Higuain (10,43%).

Edin Džeko je ove sezone postigao 14 golova u 31 nastupu za Romu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi