Koljić: Čudan je osjećaj, Lech je jedan novi svijet
Foto: Lech Poznan

Novi napadač Lecha za SportSport.ba

Koljić: Čudan je osjećaj, Lech je jedan novi svijet · Intervju

Novopečeni "A" reprezentativac BiH Elvir Koljić (22) jučer je kompletirao transfer u Lech. Dosadašnji napadač Krupe je u redove poljskog velikana stigao na posudbu do kraja sezone, s tim će Lech, ukoliko sve strane budu saglasne, moći da na ljeto otkupi njegov ugovor za 350.000 eura.

Pomalo pospanog, ali nadasve sretnog glasa Elvir Koljić se javio za SportSport.ba te iznio prve dojmove o novoj sredini...

"Osjećaj je, moram priznati, čudan. Ovo je za mene nešto novo i stvarno sam oduševljen što sam stigao u veliki klub kao što je Lech. Jedva čekam da odradim prvi trening sa saigračima. Nadam se da sam napravio dobar potez što sam izabrao Lech, a sada mi je cilj da se pokušam nametnuti treneru Bjelici i da opravdam povjerenje", kazao je mladi Koljić na početku razgovora za SportSport.ba.

Zašto baš Lech?

"U proteklom periodu je bilo još nekih opcija, prije svega odlazak u Tursku, ali na kraju sam izabrao Lech. Kroz razgovor sa ljudima iz kluba sam shvatio u kakvu sredinu dolazim, da je sve to na jednom visokom nivou, tako da nije bilo teško donijeti odluku."

Jeste li se raspitivali o Lechu ranije?

"Sigurno da nisam išao u nepoznato. Dosta sam se raspitivao, kako po internetu, tako i kroz razgovor s nekim igračima... Olakšavajuća okolnost će mi biti to što u klubu sada ima nekoliko igrača s naših prostora. I oni su mi, također, rekli sve najbolje o Lechu. Vjerujem da ću se brzo naviknuti."

A što kaže trener Nenad Bjelica?

"Imao sam sastanak s njim. Vidio sam odmah se radi o velikom stručnjaku, poželio mi je sreću i rekao jasno šta očekuje od mene. Ostalo sve će ići postepeno."

Kako će Krupa sada bez Vas?

"Ma, neće to biti problem. Krupa je odličan klub i ima tu sigurno još dosta kvalitetnih fudbalera koji i bez mene mogu da ostvare zacrtane klupske ciljeve. Vjerujem u njih i želim im svu sreću."

Nedavno ste debitovali za reprezentaciju BiH. Lijepo iskustvo, zar ne?

"Kako da ne... Velika je čast dobiti poziv u reprezentaciju, a zamislite tek kako je kada dobijete i šansu da igrate. Neopisivo, stvarno. Trudit ću se da igram što bolje kako bih mogao i u budućnosti biti dio nacionalnog tima, što je nešto o čemu sam maštao još kada sam počinjao igrati fudbal."

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kakav je Robert Prosinečki?

"Robi (Robert Prosinečki op.a) je prije svega veliki gospodin. Unio je dosta novina u igri i sviđa mi se njegov način rada. Mislim da će reprezentacija pod njegovim vodstvom krenuti prema naprijed i da će rezultati biti sve bolji i bolji."

Top Komentari

prsatidado
Radim na tome da dobijem španski pasoš kako se u budućnosti ne bih vodio kao stranac u Lechu", završio je Koljić.??????
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi