Osim Džeke, još četiri bh. fudbalera osigurala evropsko proljeće

Svi u Konferencijskoj ligi

Osim Džeke, još četiri bh. fudbalera osigurala evropsko proljeće

E. Ganibegović

Edin Džeko je večeras s Fenerbahčeom izborio 1/16 finala Konferencijske lige, a osim njega to su uradila još četiri bh. fudbalera.

Od 18:45 igrane su neke od utakmica 6. kola Evropske i Konferencijske lige, a radovali su se i bh. fudbaleri.

Edin Džeko je s dva pogotka pomogao Fenerbahčeu da stigne do 1/16 finala Konferencijske lige i pobjede od 4:0 nad slovačkim Spartakom.

Osim Džeke i Fenerbahčea, u ovoj fazi Konferencijske lige naći će se i Ferencvaros za koji igraju Eldar Ćivić, Muhamed Bešić i Amer Gojak.

Mađarski prvak večeras je remizirao 1:1 s italijanskom Fiorentinom i tako osigurao drugo mjesto u grupi F, te plasman u 1/16 finala.

Oglasi

Eldar Ćivić je igrao do 65. minute, Muhamed Bešić je ušao 14 minuta kasnije, dok Amera Gojaka nije bilo u protokolu.

Stevanović iz Evropske u Konferencijsku ligu

Evropu je ove sezone igrao i Miroslav Stevanović sa svojim Servetteom. Radi se o Evropskoj ligi, a put će nastaviti u Konferencijskoj.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naime, švicarski tim večeras je u Pragu poražen od Slavije s 4:0, te je završio na trećem mjestu u grupi G iza Slavije, Rome, a ispred moldavskog Sheriffa, te će i Servette u 1/16 finala Konferencijske lige.

Miroslav Stevanović je večeras igrao do 61. minute kada ga je zamijenio Tsunemoto, a dobio je žuti karton u 37. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije