Kostolomac engleskog fudbala opisao kako bi riješio Kepu: "Zažalio bi..."

Golman Chelseaja je šokirao fudbalski svijet

Kostolomac engleskog fudbala opisao kako bi riješio Kepu: "Zažalio bi..."

Jedan od najvećih grubijana u historiji fudbala, ako ne i najveći, bio je Vinnie Jones.

Kroz bogatu igračku karijeru Jones je dobio 12 direktnih crvenih kartona, a kako se broj žutih tačno ni ne zna, nije ni čudo što je stekao 'epitet' kostolomca kojeg se plašio svaki fudbaler na suprotnoj strani.

Vinnie je danas daleko odmaknut od svjetla reflektora, s prijateljem iz djetinstva je osnovao kompaniju koja se bavi prodajom tepiha, međutim bez nogometa i dalje ne može. Tako ovom nekada sjajnom nogometašu nije promakao ni "raspašoj" koji je Kepa Arrizabalaga napravio u Chelseaju tako što je u utakmici finala Carabao kupa odbio izaći s terena uoči izvođenja penala.

Zbog Kepinog poteza, ali i izostanka reakcije njegovih saigrača, Jones ne može sebi doći...

"Da sam kapiten prišao bih igraču koji bi napravio nešto ovakvo i rekao: 'Miči gu*icu s terena! Ako menadžer želi da izađeš, onda se gubi! Ali Chelsea očito nema ni kapitena ni igrače koji mogu napraviti takvo nešto", rekao je Jones, a onda objasnio kako bi se to riješilo u njegovo vrijeme.

"Pa, zažalio bi da je to napravio u vrijeme kad sam tamo bio ja i ostali momci stare škole. Wisey (Dennis Wise) bi ga vjerojatno uhvatio za štucne, a ja bih ga svakako zgrabio za vrat i izvukao van."

Kepa je kažnjen sa 225.000 eura, odnosno svojom sedmičnom platom koju će morati uplatiti u klupsku humanitarnu fondaciju, a mnogi smatraju kako to nije dovoljno, te da bi mu zbog neposlušnosti trebalo pokazati izlazna vrata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hoće li Kepa braniti danas?

U sklopu engleske Premier lige Chelsea će na Stamford Bridgeu ugostiti Tottenham, a pred večerašnji duel postoji samo jedno pitanje - hoće li Kepa nakon skandala završiti na klupi. Sarri je dobio podršku rukovodstva da španskog golmana izostavi iz prvih jedanaest, ali odluka je na kraju samo njegova.

Navodno, Italijan je to spreman napraviti. Tako neće čuditi ako među stativama počne Argentinac Willy Caballero, koji je bio i najveća žrtva gluposti koju je napravio Kepa u duelu protiv Manchester Cityja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije