Sarrijev meč odluke i pitanje: Hoće li Kepa sa klupe gledati veliki derbi?
Loše vibracije vladaju u Chelseaju već nekoliko mjeseci. Čini se da će nakon svega još jedan italijanski stručnjak napustiti klupu londonskog tima (Foto: EPA)

Chelsea čeka Tottenham

Sarrijev meč odluke i pitanje: Hoće li Kepa sa klupe gledati veliki derbi?

Midhat Šljivak

Svijet fudbala u nedjelju je vidio scenu kakva je zaista rijetka na terenima širom svijeta.

Španski golman iz redova Chelseaja Kepa Arrizabalaga odbio je napustiti igru u finalu Liga kupa protiv Manchester Cityja i ostao je u igri pred penal seriju.

Menadžer tima Maurizio Sarri poludio je nakon ovog poteza njegovog čuvara mreže. Chelsea je izgubio, pa se Italijan našao pred ogromnim problemima.

Kepa je zbog ovog incidenta kažnjen oduzimanjem sedmične plate (190.000 funti), a Sarri je imao dug razgovor sa direktoricom kluba Marinom Granovskaiom.

Nakon svega, večerašnji derbi protiv Tottenhama bi mogao biti njegov posljednji na klupi londonskih Plavaca. Poraz u londonskom derbiju gotovo sigurno znači kraj za italijanskog stručnjaka i Chelsea će do kraja sezone tražiti druga rješenja na menadžerskoj poziciji.

Pred večerašnji duel sa Spursima postoji još jedan upitnik. Hoće li Kepa nakon skandala završiti na klupi. Sarri je dobio podršku rukovodstva da španskog golmana izostavi iz prvih jedanaest, ali odluka je na kraju samo njegova.

Navodno, Italijan je to spreman napraviti. Tako neće čuditi ako među stativama počne iskusni Argentinac Willy Caballero, koji je bio i najveća žrtva gluposti koju je napravio Kepa u duelu protiv Cityja.

Meč Chelseaja i Tottenhama igra se večeras od 21 sat na Stamford Bridgeu. Iako igraju skromno Plavci su favoriti, a kvota na njihovu pobjedu u kladionici Mozzart je odlična.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart za ovaj meč pogledajte ovdje...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi