Širi se bh. kolonija u Seriji A: Interes pokazao i jedan od velikana

Dva fudbalera na meti italijanskih klubova

Širi se bh. kolonija u Seriji A: Interes pokazao i jedan od velikana

H. Zilić

Kolonija bh. fudbalera u Seriji A mogla bi biti proširena.

Poljski mediji jučer su lansirali vijest kako skauti Intera prate partije golmana Rakowa i bivšeg člana FK Sarajevo, Vladana Kovačevića, koji sjajno brani u poljskoj ekipi nakon dolaska sa Koševa.

Pored Kovačevića i Gojko Cimirot je ponovo aktuelan kada je u pitanju Serija A. Prošle sezone se govorilo o interesu pojedinih klubva sa Apenina za usluge bh. reprezentativca, a sada se ta priča ponovo aktivirala. Ovaj puta igre Cimirota prate Udinese i Cagliari.

Cimirot sa belgijskim Standardom ima ugovor do 2023. godine i trenutnu vrijednost od 2,5 miliona eura, tako da bi u slučaju eventualnog transfera do ljeta 2022. godine i Standard mogao zaraditi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane Vladan Kovačević je ugovorom sa Rakowom vezan do 2024. godine, a ima vrijednost od 1,5 miliona eura.

Edin Džeko u dresu Intera i Rade Krunić u dresu Milana igraju odlično, tu je još nekoliko bh. fudbalera u Seriji A kao što su Đurić, Jajalo, Zovko... i nije isključeno da još neke naše fudbalere vidimo na Apeninima. Ovome dodajmo da i Riad Bajić igra sjajno u dresu Brescije koja je član Serije B.

Top Komentari

Adohordas
Da li pripada Sarajevu neki procenat?
1 0
samir49
Amin boze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi