"Krunić u Napoliju? Ne znam, on je igrač koji je pokazao tek 50% svog potencijala"

Predsjednik Empolija o transfer špekulacijama

"Krunić u Napoliju? Ne znam, on je igrač koji je pokazao tek 50% svog potencijala"

Poznato je da Empoli i Napoli gaje odlične poslovne odnose. Naime, dosta veliki broj igrača je u skorijoj historiji upravo iz Empolija stizao u Napoli, a transfer na istoj relaciji je napravio i sada već bivši trener Vezuvljana, Maurizio Sarri.

Zbog toga je predsjednik Empolija Fabrizio Corsi za Ilmionapoli.it govorio o nekim potencijalnim poslovanjima između njegovog kluba i Napolija na narednom prelaznom roku.

Osvrnuo se, međutim, Corsi prvo na nezgodnu situaciju u kojoj se našao Maurizio Sarri i istakao da sumnja u njegov angažman u Chelseaju, a potom prokomentarisao i špekulacije da će Simone Verdi uskoro pojačati Napoli. Naime, ovaj sjajni fudbaler je u prošlosti nosio dres Empolija, a Corsi smatra da i dalje ima ogroman potencijal, te da je pravo pojačanje za Napoli.

Istakao je Corsi i da ima želju zadržati u svojoj ekipi mladog defanzivca Sebastiana Luperta, koji je posuđen iz Napolija, a potom se osvrnuo i na špekulacije da bi povremeni bh. reprezentativac Rade Krunić mogao napustiti Empoli i preći u ekipu sa San Paola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Napoli je zainteresovan za Krunića? To ne znam. Riječ je o igraču koji je pokazao tek 50% svog potencijala. On zna kako namučiti protivničke odbrane, prije svega zbog svojih tehničkih sposobnosti, ali mora popraviti realizaciju pred golom", poručio je kratko Corsi.

Inače, već odavno se špekuliše da bi Kurinić, koji je protekle sezone pomogao Empoliju da izbori povratak u Seriju A, mogao ovog ljeta preći u Napoli, dok su se nešto kasnije pojavile glasine da bi u "lov" na ovog bh. veznjaka mogao krenuti i Lazio, pogotovo ukoliko Olimpico napusti Sergej Milinoković-Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi