Kup BiH: Finale prije finala na Koševu, Borac gostuje na Pecari

Danas tri utakmice četvrtfinala

Kup BiH: Finale prije finala na Koševu, Borac gostuje na Pecari

Tri utakmice četvrtfinala Kupa BiH danas će biti odigrane. Najviše pažnje svakako plijeni duel na Koševu, gdje će se sastati Sarajevo i Zrinjski, mada uzbuđenja neće nedostajati ni u preostala dva susreta između Zvijezde i TOŠK-a, te Širokog Brijega i Borca iz Banjaluke.

Meč između Sarajeva i Zrinjskog predstavlja ujedno i okršaj dvije prvoplasirane momčadi na tabeli BHT Premijer lige BiH. I jedni i drugi imaju ambicije doći do oba trofeja, ali ako ne bude moguće uzeti oba, onda bi se zadovoljili s barem jednim.

„Prema stanju na tabeli ovo je finale prije finala. Sigurno je da nismo htjeli da se sastanemo već u ovoj fazi i očekuju nas zahtjevne utakmice. Dobro se poznajemo. Pred nama su dvije utakmice i moraćemo biti mudri, što ne znači da ćemo kalkulisati. Ovo susret ekipa koje vole da se nadigravaju. Ne znam je li prednost što prvi meč igramo kući, ali želimo da prođemo u polufinale", kazao je uoči utakmice šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

Otežavajuću okolnost za goste predstavlja činjenica što trener Blaž Slišković neće moći računati na Mujagića, Čurjurića i Hajdarevića koji su nastupali za Mladost, Željezničar i GOŠK u ovom takmičenju, dok Šovšić, Jakovljević i Bencun imaju problema sa povredama.

Svejedno, kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za ovaj duel. 

„Kup je takvo takmičenje da otvara priliku i slabijim momčadima da odu daleko, iako smatram da bi bilo bolje da je ždrijeb poludirigiran, odnosno da spriječava premijerligaše da igraju međusobno sve dok je to moguće. Naime, ne smatram dobrim što se već u šesnaestini finala morao oprostiti Željezničar ili Široki Brijeg, a da u polufinale sigurno neće Zrinjski ili Sarajevo. Ipak, sada je to nevažno, jer ako u Kupu imamo ambicije otići do kraja, kao što imamo, onda nije toliko važno što smo već u četvrtfinalu za protivnika dobili Sarajevo", ističe trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Široki Brijeg je jedan od favorita za osvajanje Kupa BiH i u susret s Borcem, inače članom 1. lige Republike Srpske, ulazi kao veliki favorit. Ipak, utakmici će pristupiti maksimalno ozbiljno, što je potvrdio i trener Goce Sedloski. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za današnji duel na Pecari.

"Dolazi nam nezgodna ekipa koja je prva u ligi RS i koja sigurno ima kvalitet. Moramo odigrati jako ako želimo da prođemo u polufinale. Svi koji misle da je pred nama lak zadatak, varaju se. Mi moramo dati sve od sebe kako bismo došli do pobjede.“

U Gradačcu će snage odmjeriti federalni prvoligaši Zvijezda i TOŠK. Posljednji put kad su se ove dvije momčadi sastale u prvenstvu bilo je 3:0 za Zvijezdu. Sudeći po MOZZART kvotama, teško je naslutiti šta će se desiti u duelu na Banja Ilidži. 

Prvi susreti četvrtfinala Kupa BiH:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zvijezda - TOŠK (14:30)
Sarajevo - Zrinjski (17:00)
Široki Brijeg - Borac (19:00)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi