Kup BiH: Sarajevo i Široki favoriti u duelima protiv prvoligaša

Prvi mečevi polufinala

Kup BiH: Sarajevo i Široki favoriti u duelima protiv prvoligaša

Admin Čaušević

Prve utakmice polufinala Kupa BiH igraju se danas. Na stadionu Pecara igrat će Široki Brijeg i TOŠK, dok će na Gradskom stadionu u Bijeljini snage odmjeriti Sloga Gornje Crnjelovo i Sarajevo. 

Premijerligaši su sigurno favoriti u dvomečima protiv klubova iz Prve lige FBiH i Prve lige RS. Međutim, u fudbalu moguća iznenađenja nikada ne treba isključiti.

Sloga prolazi kroz turbulentan period. Nekoliko dana pred utakmicu ostala bez trenera. Klupu je napustio Dragan Mičić, ali je Husref Musemić svejedno pozvao na oprez.

"Prihvatamo ulogu favorita, ali utakmice sa Veležom i Rudarom iz Kaknja iz ranije faze Kupa nam daju signal da trebamo biti maksimalno oprezni. Iako smo prošli dalje imali smo jako puno problema jer u utakmice nismo ušli kako je trebalo. Tada se igrao jedan meč, sada ima i revanš tako da se nadam da ćemo iz ove dvije utakmice izaći kao pobjednici", rekao je Musemić koji je odlučio odmoriti neke od svojih najboljih igrača.

Danas neće biti Halida Šabanovića zbog lakše povrede koju je zadobio tokom reprezentativnog okupljanja, te na Aleksandra Šofranca koji narednih dana neće trenirati zbog viroze. Na listi od 18 igrača ne nalazi se i Mersudin Ahmetović.

U Širokom Brijegu će maskimalno ozbiljno pristupiti utakmici sa TOŠK-om. Goce Sedloski je istakao da sigurno neće biti potcjenjivanja federalnog prvoligaša.

"Nećemo podcijeniti TOŠK, znate kakve znaju biti kup utakmice. Igrači, trener, uprava i navijači svjesni su značaja dvoboja protiv TOŠK-a i dat ćemo sve od sebe da prođemo, iako neće biti lako. TOŠK je dobar tim u rangu Olimpika i Veleža i nije slučajno da su ovdje. Svaka pobjeda je pobjeda i sve ovisi o nama. Ako budemo pravi onda neće biti problema", rekao je Sedloski.

Ekipa iz Tešnja je plasmanom u polufinale najmasovnijeg takmičenja napravila i historijski uspjeh te fudbaleri te ekipe mogu samo uživati u ova dva susreta te odigrati maksimalno rasterečeno. Za ovaj susret su se pripremali u Čitluku te prema riječima trenera Ajdina Mrgude spremni ulaze u ovaj duel.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Očekuje nas historijska utakmica i jedva čekamo početak na Pecari . Svjesni smo koji kvalitet posjeduje ekipa Širokog i da su veliki favoriti u ovom dvomeču. Ekipa jeste premorena od ovog ritma igranja ali uraditi ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Oslabljeni smo neigranjem četiri igrača koja su odigrali dobru utakmicu u Mostaru, a nemaju pravo nastupa u Kupu što je dodatni hendikep. Uprkos svemu idemo da odigramo što bolje možemo i dok god bude bilo šanse mi ćemo se boriti i nadati prvom finalu za Tešanj", rekao je Mrguda.

Oba susreta počinju u 16 sati. Utakmicu u Širokom Brijegu će suditi Vladimir Bjelica, a onu u Bijeljini Ermin Sivac. Revanš dueli su na programu 10. aprila.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
48:22 u korist vijesti za Sarajevo naprema one vijesti igrane u Širokom i to samo do 62.minute utakmice. Toliko o objektivnosti i ravnopravnosti klubova.
0 0
pukooo
Nije Hadzikanovic, vec Hadzikadunic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi