Navijači nisu zaboravili ono što je Zouma radio mačkama

Proganjat će ga to još dugo

Navijači nisu zaboravili ono što je Zouma radio mačkama

Edmir Škorić

Defanzivac West Hama Kurt Zouma je u junu osuđen zbog zlostavljanja zaštićenih životinja, u njegovom slučaju mačke.

Zouma je priznao krivnju za zlostavljanje svojih mačaka u januaru, uostalom nije mogao ništa drugo jer je internet već bio prepun snimaka na kojima se vidi kako šutira svoje kućne ljubimce.

Zouma je odmah kažnjen od strane West Hama s 250.000 funti (300.000 eura) i nije igrao nekoliko utakmica; iako je njegov trener David Moyes potvrdio da neće dobiti kaznu u vidu suspenzije.

Ekipa se pobrinula da nakon financijske sankcije igraču novac bude doniran udrugama za zaštitu životinja.Osim toga, sportski brend Adidas raskinuo je sponzorski ugovor s Francuzom.

Prvog dana mjeseca juna osuđen je na godinu dana društveno-korisnog rada, te mu je sud naložio petogodišnju zabranu posjedovanja mačke, niti smije boraviti u prostorijama u kojoj se nalaze mačke.

Oglasi

Navijači u Engleskoj nisu zaboravili Zoumin "potez". Tako je tokom utakmice West Ham - Manchester City Francuz bio izložen skandiranju gostujućih navijača kada se povrijedio.

"Tako je bilo mačkama kada si ih udarao", pjevali su navijači Cityja, podsjetivši još jednom Zoumu šta je radio početkom ove godine.

Susret u Londonu završen je pobjedom favorizovanog Cityja rezultatom 2:0, a strijelac oba gola bio je sjajni Erling Haaland, koji već sada pokazuje da je pravo pojačanje za aktuelnog prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Došao je ovog ljeta iz Borussije Dortmund iako su ga željeli mnogi drugi velikani na Starom kontinentu.

Građani u drugom kolu dočekuju Bournemouth i Haaland će ponovo biti u centru pažnje, a City ima priliku da ponovo pokaže da je glavni favorit za titulu i ove sezone. 

Top Komentari

King_Kenny
...bitno je da su Penaldu odmah zaboravili silovanje one djevojke i udaranje autisticnog djeteta na tribini...
0 6
HarisADP
Jbm im mtaer nevjermicku zata cojka optuzjuu znog macke koja je tako grozno sebicno stvorenje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi