Luda noć u Evropi: Mitrović i Tadić Srbiji otvorili vrata EURO-a, Italija drhti
FOTO: (AP Photo/Darko Vojinovic)

Kvalifikacije za EURO 2024. godine ulaze u finiš

Luda noć u Evropi: Mitrović i Tadić Srbiji otvorili vrata EURO-a, Italija drhti

Haris Zilić

Zaključeno je i osmo kolo kvalifikacija za EURO 2024.godine utakmicama u grupama C, G, H, večeras je bilo na rasporedu šest mečeva širom Evrope i uzbuđenja nije nedostajalo.

Najzanimljivije je bilo u grupi G, gdje su Mađarska i Srbija zamalo zakompikovale stvari, ali na kraju mogu biti zadovoljni i blizu su EURO-a naredne godine.

Mađarska je šokantno gubila od Litvanije u gostima rezultatom 2:0, a onda su stigli do 2:2, dok je Srbija u Beogradu sa 3:1 savladala Crnu Goru uz dva gola Mitrovića i jedan Tadića, za Crnu Goru je pogodio Jovetić.

Sada u ovoj grupi Mađarska ima 14 bodova, Srbija je na 13, Crna Gora je na osam i čini se da je sve gotovo da ćemo Mađarsku i Srbiju gledati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Slovenija i Danska čini se koračaju prema EURO-u u grupi H.

Oglasi

Danci u gostima savladali slabašn San Marino rezultatom 1:2, a ova utakmica će ostati upamćena po prvom golu San Marina u kvalifikacijama, dok su Slovenci u gostima kod Sjeverne Irske slavili sa minimalnih 1:0.

Na čelu grupe Slovenija i Danska imaju po 19 bodova, Kazahstan je na 15 i još prijeti u finišu, ali u posljednjem kolu gostuje Sloveniji.

U grupi C, Italija ponovo drhti, Azzuri su večeras poraženi od Engleske rezultatom 3:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na ruku im nije išao tirjumf Ukrajine na Malti rezultatom 1:3, tako da Ukrajina sada ima 13 bodova, tri više od Italije i utakmicu više.

U narednom kolu se sastaju Ukrajina- Italija i ako Ukrajinci dobiju, Italija će morati u baraž Lige A, tako da bi mogli ostati bez EURO-a nakon što su ostali bez posljednjeg Mundijala što bi bio još jedan udarac za fudbalsku velesilu kakva je Italija.

Top Komentari

Bighorn
Idemo na Evropsko prvenstvo u Njemacku !!! SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Srbija na EURO-u i u srcu, bosna na kauchu i na kurtsu hahahahahahahahaha
1 0
ado1972
Daj čovječe, kad pišeš nešto i o nečemu, prvo provjeri i ne piš nešto netačno. Italija ima tri boda manje, ali i utakmicu sa Makedonijom kući i s Ukrajinom, dok Ukrajina samo s Italijom, koju mora da pobijedi i još s dva gola razlike zbog međusobnog susreta, te će sigurno Ukrajina na našu bosansku žalost u baraž i teško možemo pored nje proći. No, mnogo toga zavisi i od sudbine Izraela u ovim kvalifikacijama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi