Hrvatima ne ide na ruku rezultat iz Jerevana, Ukrajina jedva protiv Malte, Finska brojala do šest

Kvalifikacije za EURO

Hrvatima ne ide na ruku rezultat iz Jerevana, Ukrajina jedva protiv Malte, Finska brojala do šest

Eldar Ganibegović

U terminu od 18 sati odigrane su tri utakmice četvrtog kola kvalifikacija za EURO i to po jedna u grupama C, D i H. 

Grupa C donijela je susret Ukrajine i Malta i ukrajinski tim na jedvite jade došao je do pobjede protiv selekcije male otočne zemlje iz Sredozemnog mora.

Iako su imali više od igre tokom cijele utakmice, na kraju su Ukrajinci slavili sa samo 1:0 i to nakon dva dosuđena penala.

Prvi penal za Ukrajinu je dosuđen u 52. minuti no Yarmolenko nije bio precizan, da bi s 11 metara za pobjedu pogodio Tsygankov dvadeset minuta kasnije.

Od 20:45 sati u ovoj grupi igraju Engleska i Sjeverna Makedonija, dok je Italija u junu slobodna zbog nastupa u Ligi nacija gdje je osvojila treće mjesto.

U grupi D u kojoj se nalazi i Hrvatska koja je također zbog Lige nacija slobodna u junu, sastali su se Armenija i Latvija. Domaći tim slavio je 2:1, a taj rezultat baš i ne ide na ruku Hrvatskoj jer ih je sada i ovaj rival, naravno uz utakmicu više, preskočio na tabeli. 

Oglasi

Armenci su stigli do prednosti preko Tiknizyana u 35. minuti, da bi drugo poluvrijeme, zamalo, pripalo gostima s Baltika.

Uldrikis je postigao gol u 64. minuti koji je poništio VAR, ali samo tri minute kasnije rezultat je izjednačen kada je autogol postigao Mkrtchyan. Do pobjede Armenija dolazi golom iz penala u 89. minuti, a strijelac je bio Barseghyan. 

Kasnije, od 20:45, u ovoj grupi igra se utakmica između Turske i Velsa.

Naš mrski rival posljednjih godina, ekipa Finske, došla je do treće pobjede u gurpi H i to rezultatom 6:0, a protivnik je bio slabašni San Marino.

Za Fince su pogađali Kamara i Kallman u prvom, te Hakans (3) i Pukki u drugom poluvremenu. Kasnije u ovoj grupi igraju Slovenija - Danska, te Sjeverna Irska - Kazahstan.

Oglasi

Kvalifikacije za EURO, 4. kolo:

Grupa C:
Ukrajina - Malta 1:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa D:
Armenija - Latvija 2:1

Grupa H: 
Finska - San Marino 6:0

Top Komentari

pero98
Ne brinite vi ništa, riješit ćemo mi to do kraja kvalifikacija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi