Padaju razni rekordi večeras na meču Francuske i Gibraltara, a tek je poluvrijeme

Domaćin razbija nemoćne goste

Padaju razni rekordi večeras na meču Francuske i Gibraltara, a tek je poluvrijeme

Edmir Škorić

Frnacuska je ranije osigurala plasman na Euro, ali viceprvak svijeta iz Katara svejedno je odlučio da odigra maksimalno ozbiljno utakmicu protiv malog Gibraltara.

Bilo bi ludo bilo šta govoriti o tome kakve su šanse Gibraltara na ovom gostovanju, pa je jasno samo bilo pitanje koliko će na kraju golova dati reprezentativi domaće selekcije.

Već nakon pet minuta bilo je 2:0 za Francusku i to, interesantno, zahvaljujući autogolovima Santosa i Mouelhija.

U 16. minuti je ispisana historija. Zaire-Emery je postao najmlađi strijelac u historiji reprezentacije Francuske, ali i najmlađi koji je nastupio na jednom meču. Nažalost, nedugo nakon toga se mlada zvijezda PSG-a povrijedila i morala napustiti teren.

Oglasi

Nove nevolje za Gibraltar u 18. minuti, kada je Santos dobio direktan crveni karton. U 30. minuti penal za Francusku, Mbappe je pogodio za 4:0.

Potom je na 5:0 povisio Clauss u 34. minuti, pa je Coman zabio u 36. minuti, a u 37. minuti i Fofana. Mogli su Francuzi dati još neki gol, jedan im je i poništen, a nesretne goste čeka još dugih i teških 45 minuta.

Francuska je već sada možemo reći upisala i sedmu pobjedu, a u posljednjem osmom kolu gostovat će kod Grčke.

U drugoj utakmici u grupi B igraju Nizozemska i Irska, a domaća selekcija vodi sa 1:0 i na korak je od plasmana na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U ostalim mečevima koji su počeli večeras u 20:45 sati, Švicarska i Kosovo igraju 0:0, Izrael i Rumunija 1:1, a ranije danas u Rigi je Hrvatska pobijedila Latviju sa 2:0, dok je Bjelorusija sa 1:0 savladala Andoru. U prvoj utakmici dana Armenija i Vels remizirali su rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi