"Ugodno je postići 115 pogodaka kao veznjak"
EPA

Hamšik nakon što se izjednačio sa Maradonom po broju postignutih golova

"Ugodno je postići 115 pogodaka kao veznjak"

E. Ganibegović

Slovački nogometaš Marek Hamšik priključio se Diegu Maradoni na listi najboljih strijelaca Napolija.

Hamšik je u sinoćnoj prvenstvenoj utakmici protiv Torina postigao jedan gol, ukupno 115. u dresu Napolija, a time se izjednačio sa legendarnim Argentincem na vrhu liste najboljih strijelaca u historiji kluba.

"Lijepo je znati, vrlo je ugodno postići 115 pogodaka kao veznjak. To je dobra brojka", rekao je Hamšik, pa zatim nastavio:

"Zadovoljni smo našim nastupom, jer je utakmica lako mogla završiti sa više golova. Vratili smo se pobjedama i to je trenutno najvažnije."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je poražen od Udinesea i Napoli je sada prvi na tabeli. Novinar mu je postavio pitanje da li sada njegova ekipa ima psihološku prednost, a on je dao sljedeći odgovor:

"Ne znam da li je prednost biti prvi na tabeli, ali može nas podsjetiti na našu snagu i na to da shvatimo da se moramo boriti do kraja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi