Lov na Mbappea počinje 1. januara, cijeli svijet zna ko je s njim zakazao prvi sastanak

Ovaj put ne želi da pogriješi

Lov na Mbappea počinje 1. januara, cijeli svijet zna ko je s njim zakazao prvi sastanak

E. Čaušević

Kylian Mbappe od 1. januara ima dozvolu da pregovara s drugim klubovima jer je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om. Odluku o tome gdje će igrati iduće sezone neće odmah donijeti, ali već se zna ko je prvi zakazao sastanak s njim kako bi pričali o ugovoru koji bi mogao ispisati historiju.

Mbappe je u maju 2022. godine iznenadio sve kada je u zadnji tren odlučio da ostane u PSG-u i potpiše novi ugovor iako su ga već svi vidjeli u dresu Real Madrida.

Ugovor s Parižanima ističe na kraju ove sezone, te će Mbappe već od 1. januara biti u mogućnosti da pregovara s drugim klubovima. Također, ima opciju da automatski s PSG-om produži saradnju na još godinu dana, no mnogi smatraju da se to ovaj put neće desiti.

Interes za Mbappea pokazali su mnogi klubovi, a on se ponajviše povezuje s Bayernom, Liverpoolom, Arsenalom i Real Madridom koji već godinama pokušava da dovede francuskog napadača na Santiago Bernabeu.

U maju 2022. godine zadao je težak udarac Kraljevima odlukom da ostane u PSG-u jer im je već tada obećao da će potpisati za njih, ali ni to nije pokolebalo Florentina Pereza.

Oglasi

Zna se da je Mbappe vjerovatno najbolji napadač na svijetu, a ta pozicija odlaskom Karima Benzeme je itekako oslabljena kada je u pitanju Real Madrid.

Iako je Mbappe jasno rekao da će odluku oko nastavka karijere donijeti tek na kraju sezone to neće spriječiti ostale klubove da popričaju s njim i daju mu svoje ponude.

L'Equipe piše da je Florentino Perez već reagovao i prvi je zakazao sastanak s Mbappeom i njegovim predstavnicima jer predsjednik Reala ovaj put ne želi da ostane bez Francuza i cilj mu je da mu pokaže koliko ga želi u dresu kraljevskog kluba.

S obzirom da bi došao besplatno na ljeto Real će mu ponuditi ogromnu platu prema kojoj će Mbappe biti jedan od najplaćenijih sportista na svijetu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, francuski mediji pišu da će mu ponuditi trogodišnji ugovor vrijedan preko 200 miliona eura što je za Evropu nezapamćena cifra.

Teško je da će se drugi klubovi uspjeti nositi s takvom ponudom Real Madrida, ali očito da je i suđeno da Mbappe jednog dana zaigra za Kraljeve. No, da li će to biti i njegova konačna odluka ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
A šta je sa Sadaka FC? Oni ne mogu ponuditi ugovor Mbappeovoj kopački. hahahahahahahahahahahahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi