Lalatović je u Ukrajini, a svojom izjavom je razočarao veliki dio Srbije

Dao podršku Ukrajini

Lalatović je u Ukrajini, a svojom izjavom je razočarao veliki dio Srbije

Adnan Beganović

Srbijanski stručnjak Nenad Lalatović preuzeo je ukrajinsku Zoryju. Sa ovom ekipom se nalazi na pripremama, a izjave koje je dao sasvim sigurno se neće dopasti njegovim sunarodnjacima. Lalatović je podržao Ukrajinu na koju je Rusija izvršila agresiju.

Nekadašnji trener Borca, srbijanski stručnjak Nenad Lalatović, nedavno je preuzeo ukrajinsku Zoryju.

Iako u Ukrajini bjesni rat, odnosno iako Rusija nema namjeru prestati sa agresijom na ovu zemlju, tamošnji klupski fudbal i dalje živi.

Protekla sezona je uspješno okončana, a ukrajinski klubovi pripremaju se za novu u kojoj će Zoryju s klupe predvoditi Nenad Lalatović koji je svojevremeno igrao za Shakhtar Donetsk.

U prijateljskom susretu Lalatovićeva Zorya je prije dva dana s minimalnih 1:0 savladala Stal Mielec, a izjave srbijanskog stručnjaka koje je dao nakon utakmice sasvim sigurno se neće dopasti njegovim sunarodnjacima.

Oglasi

Naime, Lalatović je nakon meča rekao da mu je drago što se vratio u Ukrajinu i da je sto posto uz ovu zemlju i ukrajinski narod.

"Prije svega želim ponoviti da mi je drago što sam se vratio u Ukrajinu i što radim ovdje. Pokazao sam da se ne bojim i da sam 100 posto uz Ukrajinu i njen narod", izjavio je Lalatović.

Nakon toga se osvrnuo na sam meč i istakao je da njegovom novom timu treba nekoliko iskusnih fudbalera.

"Što se utakmice tiče, imam dobre emocije jer smo pobijedili. Ali s mnogim stvarima sam nezadovoljan. Znam da možemo i više. Moramo još napraviti neke transfere da pojačamo momčad. Trebaju nam iskusni igrači.

Momci rade sjajan posao. Rade sve što od njih tražimo. Prije ove utakmice bili su jako teški treninzi. Na utakmicu smo se vozili više od dva i pol sata, osim toga i vrijeme je vruće. Moji momci su pokazali svoj karakter i pokazali da ovdje predstavljaju Ukrajinu i Luhansk Zoryu.

"Sada je u Zoryji puno talenata. Svaki dan imam veliko zadovoljstvo raditi s njima. Ali s obzirom na to da moramo igrati u tri takmiče nja, za svaku poziciju moramo imati po dva igrača. Ponavljam, još uvijek nam trebaju 3-4 iskusna igrača", zaključio je Lalatović.

Top Komentari

Miha123
Uzeo preveliku dozu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi