Kad Nenad Lalatović hvali sam sebe to postane veoma zabavno

Preuzeo Zoryu

Kad Nenad Lalatović hvali sam sebe to postane veoma zabavno

Midhat Šljivak

Kontroverzni srpski stručnjak Nenad Lalatović (45) novi je trener ukrajinske Zorye iz Luganska. Po dolasku u novi klub ovaj 45-godišnji stručnjak predstavio se javnosti i tvrdi da ne postoji trener iz Srbije kao što je on.

Nenad Lalatović trenersku karijeru nastavlja u Ukrajini. Iako mnogi zbog situacije u ovoj zemlju bježe, 45-godišnji stručnjak odlučio je preuzeti Zoryu iz Luganska i vodit će u narednom periodu ovaj tim.

Po dolasku u Zoryu Lalatović se predstavio javnosti i bez ikakvog ustezanja je sam sebe pohvalio.

"Zorya će igrati napadačku fudbal. Tako igram već 11 godina i moji rezultati to govore. Vodio sam 500 utakmica, 52 posto utakmica sam dobio. Nijedan srpski trener nema toliko pobjeda. Imam i 27-28 posto remija i 20 posto poraza. Zorya će igrati na pobjedu u svakoj utakmici i napadati protivnika", govori Lalatović.

Oglasi

Zatražio je odmah pojačanja. Želi barem sedam novih igrača u klubu.

"Ovo je mlad tim. Trenutno imamo 15 igrača i momci imaju veliku želju da se dokažu. Najmanje sedam pojačanja nam je potrebno, od čega trojica ili četvorica iskusnijih. Želim da budemo jači i dobre rezultate u prvenstvu i Evropi. Želimo grupnu fazu Evropske lige", rekao je Lalatović.

Zorya je prošlu sezonu ukrajinskog prvenstva završila kao treća i igrat će play off za plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Nenad Lalatović je trenersku karijeru počeo u Sremu, a vodio je još brojne klubove među kojima su Proleter, Voždovac, Napredak, Crvena zvezda, Borac Čačak, Bojvodina, ČUkarički, Radnički Niš, Al Batin, Radnički 1923, Borac Banja Luka i Mladost GAT.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi