Još jedan fudbaler od milijardu eura u Barceloni

Yamal potpisao novi ugovor

Još jedan fudbaler od milijardu eura u Barceloni

Eldar Ganibegović

Koliko god da su cijene transfera svakakvih igrača posljednjih godina velike i često nerealne, mnogo veće su klauzule koje se stavljaju u ugovore igračima, što najbolje pokazuje Barcelona.

Barcelona je poznata kao klub koji svojim igračima stavlja visoke otkupne klauzule u ugovore, a isti slučaj je i sada s jednim mladim talentom.

Šesnaestogodišnji Lamine Yamal oduševio je sve u redovima Blaugrane i čelnici prvaka Španije ne žele da ga izgube, te su poduzeli konkretne korake.

Pošto je postao važan igrač u Barceloni, iako mu je ostalo još dvije godine do punoljetstva, Lamine Yamal će sljedeće sedmice potpisati novi ugovor, koji važi do 2026. godine.

Prema španskim propisima, ugovor će imati klauzulu o raskidu i iznos će biti ogroman.

Oglasi

Kako prenosi ugledni španski "Sport", igrač će imati raskidnu klauzulu vrijednu milijardu eura.

Suma je ogromna, ali Lamine Yamal nije jedini s takvom klauzulom o raskidu. Još milijardu eura mora biti uplaćeno za igrače kao što su Ansu Fati, Ferran Torres, Raphinha, Jules Kounde, Pedri, Ronald Araujo, Gavi i Noah Darvich.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lamine Yamal je ove sezone postao najmlađi fudbaler koji je startovao za Barcelonu u La Ligi, sa 16 godina i 38 dana.

Manje od mjesec dana kasnije, Lamine Yamal je igrao u velikoj utakmici reprezentacije Španije protiv Gruzije. Klinac je postigao gol i postao i postao najmlađi strijelac u historiji Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovi u Barceloni od pionira uce djecu da padaju i traze penal...ovaj je sinic 5 puta simulirao u sesnaestercu i trazio penal i ni jedan zuti nije dobio...
1 0
ubnt
Pa dobro, hocete li vi konacno objaviti clanak da je barcelona zvanicno optuzena za podmicivanje sudija?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi