"Lautaro i Džeko ne mogu zajedno"

Italijanski novinar smatra

"Lautaro i Džeko ne mogu zajedno"

Edmir Škorić

Inter u posljednje vrijeme ne blista, a mnogi kao najveći problem Nerazzurra navode napadače.

Nogometaši Intera u blagom su padu forme, iako su istina imali izuzetno težak raspored jer su redom igrali protiv Milana, Rome, Napolija i Liverpoola, mada danas u duelu sa Sassuolom ulaze kao apsolutni favoriti, a motiva za pobjedu itekako imaju, naročito sada kada je vodeći Milan osvojio samo bod kod otpisane Salernitane (2:2).

Prema najavama medija u Italiji, Lautaro Martinez i Alexis Sanchez će započeti meč u napadu, dok će naš Edin Džeko ostati na klupi jer mu je neophodan odmor, bez obzira na važnost ovog meča.

Kolumnista Corriere della Sere, Mario Sconcerti, u svom je najnovijem izdanju najviše pažnje posvetio Interovim problemima u napadu. On se između ostalog dotakao Lautara Martineza, Argentinca koji je bez gola na posljednjih sedam utakmica.

Međutim, unatoč tome, argentinski reprezentativac i dalje je prvi strijelac Interaa sa 11 golova na 22 meča u Seriji A. Gol manje ima Džeko.

Ono što je Sconcerti uočio je da Lautaro i Džeko ne funkcionišu najbolje kada su zajedno na terenu.

"Lautaro je napadač, ali ne i čisti centarfor, a u Interu ima takvu ulogu. Edin Džeko ga često napušta među protivnicima jer ima takve karakteristike da se počesto izvlači daleko od svog partnera u napadu. Romelu Lukaku je bio bolji za Lautara", napisao je italijanski novinar.

Kombinovano su Lautaro i Džeko dali 21 gol na 25 utakmica, ali je činjenica da su samo dva puta pogađali kada su zajedno na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovdje se ne radi o problemu Lautara, radi se o problemu napadačkog tandema. Radi se o dvojici sjajnih igrača koji se trenutno ne razumiju najbolje na terenu", jasan je Sconcerti.

Lautaro i Džeko bili su kritikovani zbog prikazanog u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola, ali imat će priliku da se iskupe osmog marta na Anfieldu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije