Postignut dogovor - veliki transfer Lazara Samardžića

Srbin izabrao novi klub

Postignut dogovor - veliki transfer Lazara Samardžića

Edmir Škorić

Mnogi se borili za potpis reprezentativca Srbije, ali na kraju će on put Milana.

Sportitalia tvrdi da je Inter dogovorio transfer s Udineseom za veznjaka Lazara Samardžića, plativši 25 miliona eura plus igrača omladinske ekipe, a u trci za njegov potpis pobijedili su ligaške rivale Milan, Napoli i Juventus.

Samardžić je napravio pravi potres u Seriji A, a 21-godišnjak je procvjetao prošle sezone s pet golova i četiri asistencije u 37 nastupa.

Rođen je i odrastao u Njemačkoj, ali igra Srbiju i već ima dvije seniorske utakmice.

Udinese ga je doveo 2021. godine za samo tri miliona eura, a sada će dobiti 25 plus bonuse, a uz to i omladinskog igrača Intera, te 20 posto od narednog transfera.

Oglasi

Samardžić se ovog ljeta povezivao sa italijanskim velikanima, ali i sa turskim Fenerbahčeom.

On je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac rođen je u okolini Živinica, ali Lazar nije imao dilemu za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti i odabrao je Srbiju. Prethodno bio član mladih selekcija Njemačke.

Samardžić je prošle sezone nastupio u 39 utakmica za Udinese i ostvario je učinak od pet golova i četiri asistencije.

Još nema zvanične potvrde, no vrlo brzo bi Inter trebao da objavi kako je doveo sjajnog veznjaka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog 21-godišnjaka zastupa najmoćnija žena u nogometu, Rafalea Pinamenta koja je ranije nagovijestila transfer mladog veznjaka.

"Odlazi li? Žele ga Napoli i Milan, za mene je on fenomenalan igrač. Ima mnogo potencijala i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati", kazala je Pinamenta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Morali se uvijek naglasiti Srbin ili Hrvat??? Zasto se ne naglasavaju Bosnjaci?? Ziljkic Bosnjak iz Sandzaka, Dzeko Bosnjak iz Sarajeva itd?? Nazivati Bosnjake geografskim (bosanac i hercegovac) a ne etnickim nazivima (Bosnjak) je protiustavni cin. Trebao bi se tuzioc NiH pozabaviti nogim novinarima, koji svjesno ili svojim neznanjem mlate s etnickim ili geografskim nazivima.?? Dodite vec jednom pameti i nazivajte ispravno sve etnickim odrednicama.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi