Mijenja najskupljeg Italijana ikad: Transfer karijere pred dečkom čiji je otac iz BiH!

Vodi ga najmoćnija žena u fudbalu

Mijenja najskupljeg Italijana ikad: Transfer karijere pred dečkom čiji je otac iz BiH!

Admin Čaušević

Italija je na putu da dobije svog najskupljeg igrača ikad, a prema najavama sa Apenina zamijenit će ga fudbaler čiji je otac rođen u bh. gradu, Živinicama. 

Sandro Tonali odlazi iz Milana. Preostali su samo ljekarski pregledi te će transfer u Newcastle United vrijedan 70 miliona eura biti i zvanično potvrđen.

Tako će Tonali postati najskuplji italijanski fudbaler u historiji, a prema svemu sudeći u svlačionic Rossonera će ga zamijeniti igrač bh. porijekla koji nastupa za Srbiju.

Lazar Samardžić posljednje dvije godine igra u Udinseu, a njegove igra nisu prošle nezapaženo, pogotovo kod najvećih klubova iz Serije A.

Nakon što su Rossoneri prodali Tonalija krenuli su reprezentativca Srbije čiji je otac Vujadin inače rođen u BiH, tačnije u Živinicama.

Oglasi

Ovog 21-godišnjaka zastupa najmoćnija žena u fudbalu, Rafalea Pinamenta koja je nagovijestila transfer mladog veznjaka.

"Odlazi li? Žele ga Napoli i Milan, za mene je on fenomenalan igrač. Ima mnogo potencijala i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati", kazala je Pinamenta.

U prošloj sezoni Serije A na 37 mečeva zabio je pet golova te imao četiri asistencije, a Rossoneri ga mogu dobiti za cifru od 20-ak miliona eura.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cs8pOduNuLe/?hl=en[/instagram]

Dečko rođen u Berlinu je prošao sve omladinske selekcije Njemačke, ali se na kraju odlučio da nastupa za seniore Srbije gdje ima status standardnog reprezentativca. 

Karijeru je počeo u Herthi poslije čega je uslijedio transfer u RB Leipzig, a nakon dobrih igara u tom klubu za tri miliona je otišao u Udinese. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već dugo vremena je u vezi sa djevojkom Enisom i onda će sigurno biti presretna ukoliko njen dečko ostvari transfer u Milan, a ona postane stanovnica Grada mode.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Samardzic je inace bosnjacko (od turske rijeci samar) prezime, a danasnji Samardzici po Srbiji samo su se u jednom vremenu (19. st. doba etnickih ciscenje po Srbiji) pravoslavinizirali i srbizirali. A takvih je ogroman broj, samo njihova (bosnjacka, turska ili albanska) prezimena odaju njihove korijene.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi