Milan u utakmici sezone bez Ibre, ali kreće Mandžukić

Rossoneri gostuju Laziju

Milan u utakmici sezone bez Ibre, ali kreće Mandžukić

Edmir Škorić

Jedan od derbija ovog kola ujedno i posljednji meč Lazio - Milan igra se večeras na Olimpicu.

Milan je u lošoj formi, strepi nakon svega za ostanak među četiri najbolje ekipe Serije A, pa zbog toga je večerašnja utakmica izuzetno bitna za Rossonere.

Trener Stefano Pioli nije mogao da računa na Zlatana Ibrahimovića, koji se vraća tek protiv Beneventa, a njegovo mjesto u vrhu napada zauzet će Mario Mandžukić, iskusni hrvatski napadač koji se nije proslavio i još nije dao gol za Milan, a došao je zimus.

U napadu će igrati i njegov sunarodnjak Ante Rebić s jedne strane, Alex Saelemaekers s druge, dok će na poziciji ofanzivnog veznog biti Hakan Calhanoglu. Starteri su još Donnarumma, Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez, Bennacer i Kessie.

Bh. reprezentativac Rade Krunić čekat će priliku s klupe za rezervne igrače.

Senad Lulić bit će s druge strane starter, a ovako izgleda početnih 11 Lazija:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reina, Marušić, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto, Lulić; Correa, Immobile

Utakmica počinje u 20:45 sati, a okladu možete ostaviti na sajtu MOZZART kladionice. OVDJE pogledajte bogatu ponudu za derbi na Olimpicu!

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Ako im je ovo utakmica sezone bila onda ne bih volio idjeti kakva im je prijateljska.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi