Liverpool pronašao zamjenu za Salaha - sprema se spektakularan transfer

Klopp čeka na novo pojačanje

Liverpool pronašao zamjenu za Salaha - sprema se spektakularan transfer

Edmir Škorić

Liverpool je blizu najskupljeg transfera u historiji kluba, budući da Redsi planiraju dovesti zvijezdu Bayerna.

Leroy Sane (27) sljedeća je meta Liverpoola na transfer tržištu. Redsi bi mogli ostati bez Mohameda Salaha (31) i potrebna im je zamjena. Sada im je želja fudbaler Bayerna, koji je ujedno i želja Real Madrida.

Najskuplji transfer u historiji tima sa Anfielda bio je Darwin Nunez za kojeg je Liverpool platio čak 92 miliona eura. Sada bi to mogao postasti Leroy Sane.

Sane je odlično započeo sezonu za prvaka Bundeslige. Veznjak je u 11 utakmica postigao sedam golova.

Bayern je prije dvije godine za Sanea platio 49 miliona eura. Stoga je malo vjerovatno da će se olako Tomas Tuchel riješiti svog fudbalera.

Oglasi

No, Liverpool ga vidi kao zamjenu za Salaha, kojeg su ranije ovog ljeta odbili prodati u Saudijsku Arabiju. Odbili su ponudu Al-Ittihada od čak 250 miliona eura.

Michael Emenalo, predsjednik saudijske Pro lige, sasvim je siguran da će Egipćanin potpisati ugovor s njegovom ekipom u Saudijskoj Arabiji sljedećeg ljeta.

„Mo je dobrodošao u bilo koje vrijeme. To je moj osobni favorit. Mnogo je igrača svjetske klase koji pokazuju interes za Saudijsku Arabiju. To je mjesto gdje se možete zabaviti i povećati svoje prihode", rekao je Emenalo, prenosi Mirror.co.uk.

Salah je prešao granicu od 300 službenih utakmica za Liverpool u 2:2 remiju protiv Brightona. Egipćanin za engleskog velikana igra od 2017. godine i postigao je 192 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju sezone mogao bi otići, a Liverpool uveliko sprema zamjenu, to bi mogla biti jena od zvijezda Bayerna.

Ovaj 27-godišnjak je upisao ove sezone 11 nastupa za Bavarce i postigao je sedam golova, te je trenutno jedan od ključnih igrača u redovima njemačkog prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...izvor informacija - Palcic,preuzeto iz Vesele Sveske...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi