Bizarna šala Messija na treningu, Argentinci smatraju da to nije trebao uraditi

Glumio da je povrijeđen

Bizarna šala Messija na treningu, Argentinci smatraju da to nije trebao uraditi

Edmir Škorić

Argentinska nogometna reprezentacija počela je s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a danas je prvom treningu u Abu Dhabiju prisustvovao i Lionel Messi.

Napadač PSG-a je naravno u centru pažnje. Od njega nacija najviše očekuje i on sam želi osvojiti trofej za kraj veličanstvene karijere.

Messi je izašao petnaestak minuta prije kraja u nedjelju u 5:0 pobjedi nad Auxerreom i bilo je zabrinutosti oko njegove kondicije, te je postojao strah u Argentini da neće biti spreman za otvaranje Svjetskog prvenstva u Kataru.

Međutim, Messi je došao nasmijan i potpuno spreman u Abu Dhabi, gdje će Gaučosi u četvrtak odigrati prvu i jedinu pripremnu utakmicu, a onda krenuti prema Kataru.

Na današnjem treningu Messi se odlučio našaliti sa nekim saigračima, pa se uhvatio za stražnji dio noge, kako bi glumio da je povrijeđen. Ubrzo se nasmijao sa saigračem Rodrigom De Paulom, ali izazvao je dosta reakcija u rodnoj zemlji.

Oglasi

"Skoro sam doživio srčani udar. To ni je u redu, ne može se ovako šaliti", napisao je jedan argentinski navijač na Twitteru.

Argentinci će svoj prvi meč na Mundijalu odigrati 22. novembra protiv Saudije Arabije, a u borbi za osminu finala sastat će se još sa Meksikom i Poljskom.

Argentina je inače bila prvi rival Zmajevima na po za nas historijskom Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Tada smo izgubili s 2:1, na kraju pomalo i nesretno ispali porazom od Nigerije, a ponajviše zahvaljujući sudijskim greškama i poništenom čistom golu Edina Džeke.

Messijevu Argentinu mnogi vide kao glavnog favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, dijelom i zbog činjenice da je Messi sjajan u PSG-u ove sezone, za razliku od prve sezone kada je tek stigao u Pariz iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On je Argentini ranije donio naslov Copa Americe, ali o Svjetskom prvenstvu i dalje sanja. Prethodna dva naslova prvaka svijeta Argentinci su osvojili davno, još u doba pokojnog Diega Maradone.

Mundijal počinje u nedjelju utakmicom domaćina i Ekvadora od 17 sati, a kvote imate na sajtu Volcanobet kladionice. Kliknite OVDJE da ih pogledate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi