Ma koji Ramos i Terry? Ronaldinho izabrao najboljeg defanzivca ikad: "Skidao mi je osmijeh s lica"

Čuveni Brazilac nije imao dilemu

Ma koji Ramos i Terry? Ronaldinho izabrao najboljeg defanzivca ikad: "Skidao mi je osmijeh s lica"

Admin Čaušević

Iako je imao "samo" pet do šest vrhunskih sezona Ronaldinho se opravdano smatra jednim od najboljih fudbalera ikad i njegova riječ itekako ima težinu kada se bira najbolji defanzivac u historiji.

Ronaldinho je tokom svoje karijere na terenu imao mnogo teških protivnika. I dok je sa Sergiom Ramosom lako izlazio na kraj, John Terry je bio ipak krupan zalogaj.

Kako god osvajač Zlatne lopte iz 2005. godine je za najtežeg protivnika izabrao Paola Maldinija, čovjeka za kojeg u šali voli reći da mu je skidao osmijeh s lica.

Ronaldinho je ostao upamćen kako se tokom mečeva uglavnom smijao i bio je raspoložen jer uživa u igri koju voli, ali dueli sa Maldinijem se bili nešto drugo.

Moj najteži protivnik mora biti Maldini. Bio je previše vješt. Izluđivao me", rekao je bivši fudbaler Barcelone te dodao:

"Nemoguće je ostati neimpresioniran koliko je činio da sve izgleda jednostavno i bez napora. Pogotovo kad igraš protiv njega."

Oglasi

Zanimljivo da su Ronaldinho i Maldini jednu sezonu bili saigrači. Bilo je to u takmičarskoj godini 2008/2009 nakon koje se Italijan oprostio od fudbala.

"Za mene je Maldini uvijek bio najbolji defanzivac i imao sam sreću igrati s njim. Danas mi je on veliki prijatelj, velika mi je radost što je tako jer on mi je pravi idol."

Maldini je cijelu svoju karijeru proveo u Milanu čiji je dres nosio četvrt vijeka. Osvojio je sve što se moglo osvojiti uključujući pet Liga prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldinho nije ni prvi ni posljednji koji je Maldinija proglasio najboljim defanzivcem u historiji. Isto je uradio i njegov bivši reprezentativni kolega Ronaldo.

Zbog elegancije, čitanja protivničke igre, pravovremenih startova i odličnog postavljanja većina je složna da je čuveni Italijan broj 1 ikada na listi odbrambenih igrača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ramos i Terry zaista ne mogu u istu rečenicu, pa ni u pasus s Maldinijem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi