Messi odabrao kandidate za Zlatnu loptu, (ne)namjerno izostavio 'najboljeg na svijetu'
Argentinac je tokom karijere porušio brojne rekorde i teško će iko stići njegove uspjehe (Foto: EPA)

Argentinac izabrao četvoricu

Messi odabrao kandidate za Zlatnu loptu, (ne)namjerno izostavio 'najboljeg na svijetu'

Midhat Šljivak

Lionel Messi odabrao je četvoricu fudbalera za koje smatra da bi u budućnosti mogli osvojiti Zlatnu loptu. Interesantna je činjenica da na njegovoj 'listi' nema fudbalera Real Madrida Judea Bellinghama koji po kladionicama ima najveće šanse za osvajanje nagrade i koji je po mnogima trenutno najbolji fudbaler svijeta.

Osmostruki osvajač Zlatne lopte i po mnogima najboljih fudbaler svih vremena, Lionel Messi, odabrao je četvoricu fudbalera za koje vjeruje da će se u budućnosti konstantno boriti za osvajanje nagrade za najboljeg fudbalera svijeta.

U razgovoru za francuski L'Equipe Argentinac je odabrao poprilično očekivana imena, no izostavio je glavnog favorita za osvajanje nagrade ove sezone, fenomenalnog Engleza Judea Bellinghama.

"Ko bi se mogao boriti za Zlatnu loptu u narednim godinama? Moglo bi tu biti lijepo rivalstvo između igrača kao što su Haaland, Mbappe, Vinicius", govori Messi i dodaje:

"Mnogo je mladih igrača koji dolaze. Smatram da je i Lamine Yamal iz Barcelone dečko koji će imati veliku ulogu i boriti se za nagradu u budućnosti."

Oglasi

"Naravno, bit će tu vjerovatno igrača za koje još nismo čuli. Uvijek se stvaraju nove zvijezde i uvjeren sam da je pred nama zaista prelijepa fudbalska era u kojoj ćemo svi uživati", navodi Messi.

Kladionice za razliku od Messija Engleza Judea Bellinghama trenutno vide kao glavnog kandidata za nagradu ove sezone. Daje mu se čak 25 posto šansi za osvajanje Zlatne lopte.

Kylian Mbappe i Erling Haaland su odmah iza njega. Nijanse će definitivno odlučivati pobjednika i vidjet ćemo ko će naslijediti Lionela Messija na tronu.

Messi je apsolutni rekorder po broju nagrada

Lionel Messi je apsolutni rekorder po broju nagrada za najboljeg fudbalera svijeta.

Oglasi

Argentinski velemajstor je ukupno osam puta proglašavan najboljim. Prvu nagradu je dobio 2009. godina, posljednju prošle. U međuvremenu se žestoko borio s Cristianom Ronaldom koji je međutim posustao u prethodnim godinama.

Portugalac je posljednju nagradu dobio 2017. godine. Zaustavio se na pet lopti, a Messi je nakon toga proglašavan još tri puta za najboljeg.

Luka Modrić je taj koji je prekinuo dominaciju slavnog dvojca, a u proteklim godinama nagradu je još samo uzeo Karim Benzema.

Po tri Zlatne lopte tokom velikih karijera osvajale su istinske fudbalske legende Michel Platini, Johan Cruyff i Marco van Basten.

Top Komentari

user1676286668
Kako to da nije sebe stavio na listu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi