Za Messija važe njegova pravila: Svi vide kako Argentinac vara, čak i sudija, ali mu ne smije ništa

Doživio je hladan tuš

Za Messija važe njegova pravila: Svi vide kako Argentinac vara, čak i sudija, ali mu ne smije ništa

Admin Čaušević

Pognute glave i smrtknutog pogleda napustio je Lionel Messi stadion nakon što je po prvi put u SAD-u osjetio kako to izgleda biti razočaran, barem rezultatski.

Inter Miami je dočekao Nashville u okviru MLS-a, a utakmica je završena sa 0:0 što je svakako razočaravajući rezultat za domaćina.

Sasvim očekivano ekipa sa Floride je imala puno više od igre i određen broj prilika, međutim nisu uspjeli domaći pronaći put do mreže.

Pokušavao je Messi na sve načine, pa čak i varanjem, međutim ni to mu nije pomoglo protiv organizovane odbrane gostiju.

Oglasi

Imao je odličan solo prodor u samom finišu, i to čak u sedmoj minuti sudijske nadoknade, ali je to Panicco uspio odbraniti. 

Argentinac je najveća zvijezda MLS-a pa nije ni čudo zašto svi drže mobitele u rukama i snimaju praktično svaki pokret najboljeg fudbalera u historiji.

Tako su uspjeli gledatelji sa tribina snimiti trenutak kako je Messi pred očima sudije pomjerao loptu kako bi sebi napravio što bolju poziciju za slobodan udarac.

Sudija Penso ga ja nekoliko puta opomenuo da vrati loptu na mjesto faula, ali bi je Messi opet pomjerao. U Evropi se za ovakve situacije obično dobiva žuti karton, ali ne i u SAD-u što dovoljno govori o autoritetu El Pulge.

Poslije remija sa Nasvilleom Inter Miami je pobjegao sa dna tabele Istočne konferencije, ali je i dalje od plasmana u play-off pošto mu deveti Chicago Fire bježi 10 bodova.

Inače, ove je bila prva utakmica za Messija u kojoj nije uspio ostvariti bilo kakav učinak, a da li Amerikanci pronalaze recept da ga zaustave, pokazat će nastavak prvenstva.

Top Komentari

Madridista
Podrezani akrap navikao da vara jos iz barcelone. Nije to ništa novo...
4 2
Miha123
Navikao je taj da krade kao i zlatne lopte i ballon dor
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi