Messi bez oklijevanja nabrojao tri PSG-ova glavna konkurenta za osvajanje Lige prvaka

Argentinac zna da će biti teško doći do trofeja

Messi bez oklijevanja nabrojao tri PSG-ova glavna konkurenta za osvajanje Lige prvaka

E. Škorić

Parižani žele da osvoje napokon Ligu prvaka, ali svjesni su Lionel Messi i njegovi saigrači da to neće biti nimalo lako.

Kao i svake, tako je i ove sezone konkurencija žestoka, ali napad PSG-a sa Messijem, Neymarom i Mbappeom svakako je napad koji mora da razmišlja isključivo o trofeju Lige prvak i ništa manje od toga.

U intervjuu za madridski list Marca, Messi je identifikovao timove koji će, barem prema njegovom mišljenju, biti PSG-ovi konkurenti u borbi za osvajanje Lige prvaka.

"Liverpool, Manchester City i Bayern", rekao je Messi kada su ga upitali ko će se uz PSG boriti za LP.

Zanimljivo da je otpisao španske velikane Real Madrid i svoj nekadašnji klub Barcelonu, no zaista je objektivno razmišljati da ovi timovi s obzirom na sve probleme ne mogu do trofeja.

Messijev PSG sutra igra derbi kola u grupnoj fazi protiv Manchester Cityja.

"Svi kažu da smo mi favoriti, naravno to ne poričem, jer smo jedni od favorita, ali moramo da popravimo mnoge stvari ako želimo postati veliki tim. Liga prvaka je veliko, lijepo i jedinstveno takmičenje, no nije jedino", priznao je Argentinac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Po meni, ovo je najprikladnija Liga prvaka posljednjih godina", rekao je Messi, koji je kasnije među favorite uvrstio i ekipu Atletica, ali zanimljivo da se Barcelone "nije sjetio".

Messi je prošlog vikenda postigao prvi gol u dresu PSG-a u Ligi 1, pomogavši ekipi da pobijedi Nantes s 3:1, a u Ligi prvaka je postigao već tri gola za svoj novi klub.

Top Komentari

denimen9
Ma finale je Real Madrid - Atletico Madrid, kako smo i navikli da bude.
4 6
King_Kenny
...znao sam da je njih nabrojao...City jer imaju strasan igracki kadar,a ova dva jer su mu ostali u sjecanju za sva vremena.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi