I on je čovjek od krvi i mesa: Messijev tjelohranitelj napravio veliki kiks, objavljen i video

Gdje je Yassine bio?

I on je čovjek od krvi i mesa: Messijev tjelohranitelj napravio veliki kiks, objavljen i video

Endin Čaušević

Lionel Messi vratio se na teren nakon mjesec dana izbivanja zbog povrede, te je zabio pogodak u remiju Inter Miamija i Colorado Rapidsa (2:2). No, u centru pažnje našao se njegov tjelohranitelj Yassine Cheuko koji po prvi put otkako je Messi stigao u Miami nije bio na visini zadatka.

Messi je prošlog ljeta iznenadio fudbalsku javnost odlukom da potpiše za Inter Miami nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om jer su svi očekivali da će se vratiti u Barcelonu.

No, on je odlučio da je vrijeme da s porodicom ide negdje gdje će imati priliku za više odmora i slobodnog vremena, te je prihvatio poziv Davida Beckhama da potpiše za Inter Miami.

Messi je odmah po dolasku u Miami angažovao i ličnog tjelohranitelja Yassinea Cheuka koji ga prati u stopu.

Yassine je čak i tokom utakmica na terenu odmah uz aut liniju, te vodi računa da niko od navijača koji utrče na teren ne mogu doći do Messija i imao je već nekoliko takvih reakcija tokom sezone.

Oglasi

Ovaj tjelohranitelj je Messijeva sjena gdje god da se Argentinac pojavi i niko mu ne može prići tako lako, te Yassine svoj posao obavlja zaista na impresivan način.

Međutim, i on je pokazao da je samo čovjek tokom jučerašnjeg meča Intera i Colorada jer je po prvi put napravio grešku i nije bio na visini zadatka kao inače.

Naime, jedna djevojčica uspjela je tokom utakmice da utrči na teren i glavni cilj joj je bio da što prije dođe do Messija. Obično Yassine u tim situacijama ekspresno reaguje i spriječi ih, ali ovaj put se to nije desilo.

@espnfc

The moment this young fan met Messi. #lionelmessi (via antonella.soccer/IG)

♬ original sound - ESPN FC
Oglasi

Djevojčica koja je utrčala u teren sve je snimala i uspjela je da dođe do Messija prije nego što su je redari stigli. Te je napravila selfiea s njim, a sjajni Argentinac pobrinuo se i da redari na budu previše grubi prema njoj.

Mnogima nije bilo jasno gdje je bio Yassine jer je obično u tim situacijama ekspresan. No, Messijev tjelohranitelj je ovaj put podbacio i nije stigao da zaustavi ovu djevojčicu.

Pokazalo se da je i on čovjek od krvi i mesa i da ne može baš u svim situacijama da zaštiti Messija.

No, ono što je ponovo sve oduševilo jeste da Messi ni ovaj put nije bio bezobrazan prema svojim fanovima, te je bez problema stao da se fotografiše s ovom djevojčicom iako je meč bio u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi