Carragher nagovijestio ko će biti novi trener Liverpoola: "Ima taj jedan tip, čujem spominju ga..."

Legenda Redsa o nasljedniku Kloppa

Carragher nagovijestio ko će biti novi trener Liverpoola: "Ima taj jedan tip, čujem spominju ga..."

A. Čaušević

Legenda Liverpoola Jamie Carragher iznio je novo ime kao mogućeg nasljednika Juergena Kloppa na klupi Redsa i može s reći da je bivši engleski reprezentativac iznenadio apsolutno sve svojim otkrićem.

Liverpool se sprema za eru bez Juergena Kloppa koji odlazi na kraju sezone. Nijemac je devet godina sa dosta uspjeha vodio Redse, ali sada je odlučio da digne sidro.

Rukovodstvo višestrukog prvaka Evrope će morati pažnjivo menovati novog menadžera i sportskog direktora jer će oni biti ključni za oblikovanje ekipe kako će sljedećih nekoliko godina igrati na Anfieldu.

I dok je Xabi Alonso u ovom trenutku jasni favorit za čelno mjesto zbog odličnog pola koji je obavio s Real Sociedadom B i sada obavlja s Bayer Leverkusenom izgleda se razmatraju i druge opcije.

Čini se da je Alonso logičan izbor, ali legenda Liverpoola Jamie Carragher predložio je novo ime o kojem je čuo da se priča.

Oglasi

Bilo bi definitivno iznenađenje da je ta osoba bude na kraju imenovana za Kloppovog nasljednika. U pitanju je Roger Schmidt iz Benfice.

"Postoji tip u Benfici za kojeg sam čuo da se spominje, Roger Schmidt," rekao je Carragher te nastavio:

"Mislim da on ima tu poveznicu s nekom vrstom Red Bullove škole. Njegov stil je sličan Kloppovom stilu, pa pomislite: 'U redu, bi li to odgovaralo i bi li se moralo toliko toga promijeniti?'"

Schmidt je osvojio trofeje u četiri različite zemlje. S Benficom je uspostavio uzbudljiv i pobjednički niz Portugalu. Lisabonski Orlovi su osvojili naslov portugalskog prvaka tijekom njegove prve sezone na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Benfica trenutno ima tri boda ispred Sportinga, ali ima i dvije utakmice više u odnosu na ljutog gradskog rivala.

Inače, 56-godišnji Nijemac je osim u Portugalu još osvajao trofeje u Nizozemskoj, Austriji i dalekoj Kini.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti