Ostavlja klub svog života: Izabrao je novac i sada je očajan, plače tri dana

Došao je dan oproštaja

Ostavlja klub svog života: Izabrao je novac i sada je očajan, plače tri dana

A. Čaušević

Rijetki su igrači u modernom fudbalu koji su cijelu karijeru proveli u jednom klubu ili su ugovorom bili vezani za jedan klub. 

Lorenzo Insigne je cijelu svoju karijeru proveo u Napoliju, iako je bio na nekoliko posudbi njegovu ugovor s Paretnopeima nikad nije prestajao.

Prvotimac Napolija je bio punih deset godina, u međuvremenu je postao i kapiten kluba sa juga Italije, ali sada je došlo vrijeme za rastanak.

Insigne ostvalja klub svog života. Mnogi će mu prigovoriti da je izabrao novac. Karijeru će nastaviti u Torontu gdje će godišnje zarađivati 8 miliona dolara, duplo više nego u Napoliju.

Nedjeljni meč protiv Genoe će za 30-godišnjaka biti posljednji domaći meč u dresu Napolija i prema informacijama iz Italije prvak Evrope s Azzurrima se nalazi u očajnom stanju.

Insigne se u petak družio s ultrasima Napolija. Nije govorio mnogo jer jednostavno nije imao snage. I one riječi koje je reako dugo će se pamtiti.

Oglasi

"Ovdje sam da vam se zahvalim, ali i da vam kažem da će Napoli uvijek biti moj dom. Kada god budem mogao vratiti ću se", rekao je Insigne.

"Ne mogu da vam ne kažem da plačem već tri dana i svaki put se naježim kad prođem pored stadiona jer je ovo deset godina bio moj dom."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navjerniji navijači Napolija su se Insigneu zahvalili plaketom, dok je italijanski reprezentativac pokušavao da sakrije svoje emocije.

Insigne je za Napoli odigrao preko 400 utakmica i postigao preko 100 golova. S ovim klubom je osvojio dva Kupa Italije i jedan italijanski Superkup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi