Lovro Majer krenuo sam na golmana Werdera, pa izveo magiju i pokazao kakav je majstor!

Sjajan lob veznjaka Wolfsburga

Lovro Majer krenuo sam na golmana Werdera, pa izveo magiju i pokazao kakav je majstor!

Endin Čaušević

Fudbaleri Wolfsburga danas su u gostima pobijedili Werder iz Bremena sa 2:0 u meču 27. kola njemačke Bundeslige i konačno prekinuli očajnu seriju rezultata. Jedan od junaka Vukova bio je i hrvatski reprezentativac Lovro Majer koji je postigao majstorski pogodak u finišu meča.

Wolfsburg je u prvenstvu bio u nizu od čak 12 utakmica bez pobjede, a prije gostovanja u Bremenu ovaj tim je zadnji put tri boda osvojio još 16. decembra kada je savladao Darmstadt.

Zbog očajne serije nedavno je hrvatski trener Niko Kovač dobio otkaz, te je novi trener Ralph Hasenhuttl uspio da donese pozitivan šok i pobjedu Wolfsburgu.

Posao Wolfsburgu bio je olakšan u 43. minuti kada su domaći ostali s igračem manje jer je Jung dobio direktan crveni karton, a gosti su do kraja prvog dijela to uspjeli da iskoriste.

Igrala se četvrta minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Wolfsburg poveo sa 1:0. Nakon gornera lopta je došla do Gerhardta koji ju je dodao za Lacroixa, a on pogađa za vodstvo gostiju.

Nada navijača Werdera vratila se u 76. minuti jer su i gosti ostali s igračem manje. "Pocrvenio" je upravo strijelac jedinog gola Lacroix koji je prvo žestoko faulirao igrača domaćih, a zatim i prigovorio zbog čega je isključen.

Oglasi

Werder je krenuo u finišu meča svim silama naprijed što je Wolfsburgu ostavilo dosta prostora za kontre, a upravo jednu takvu gosti su uspjeli da iskoriste u 84. minuti i stave tačku na ovaj susret.

U centru pažnje našao se hrvatski reprezentativac Lovro Majer koji je uspio da zabije gol za pobjedu gostiju od 2:0 nakon odlične kontre.

Sjajan pas poslao je Wind za Majera koji je izašao sam na golmana domaćeg tima, a zatim ga majstorski lobovao i poslao loptu u mrežu za slavlje navijača gostiju i prva tri boda još nakon decembra.

Odličan pogodak Majera koji je stavio tačku na meč u Bremenu možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Majera je ovo bio peti pogodak na 27 odigranih mečeva u Bundesligi, a pored toga ovaj veznjak je uspio da upiše još i četiri asistencije.

Ovom pobjedom Wolfsburg je stigao na 14. mjesto na tabeli i sada ima 28 bodova, dok je Werder na desetoj poziciji sa dva boda više od današnjeg protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti