Luca Toni: Uvijek sam znao da je Fiorentina idealna za Riberyja

Odigrao veliku ulogu u transferu

Luca Toni: Uvijek sam znao da je Fiorentina idealna za Riberyja

E. Oštraković

Luca Toni izjavio je kako je bio siguran da je Fiorentina idealan klub za Francka Riberyja.

Njih dvojica su zajedno igrali u Bayernu, te su ostali jako dobri prijatelji, a Toni je odigrao bitnu ulogu u dolasku Riberyja u Fiorentinu.

"Išli smo često na večere zajedno i sve je počelo kao šala, ali sam znao da želi nastaviti igrati i nakon što završi sa Bayernom. Osjećao sam da je Fiorentina idealan klub za njega, jer je njima trebao jedan važan igrač, a on je bio upravo to", rekao je Luca Toni.

Ribery je nakon dolaska u Fiorentinu igrao jako dobro, ali se onda povrijedio. Stradao je njegov članak, zbog kojeg je bio van terena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je upisao jedanaest nastupa u domaćem prvenstvu, te je postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi