Želja će mu se konačno ostvariti: Marcelo Bielsa stiže u Seriju A

Želi ga Fiorentina

Želja će mu se konačno ostvariti: Marcelo Bielsa stiže u Seriju A

E. Čaušević

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti klubu Leeds Uniteda.

Ovaj 64-godišnji stručnjak na klupu engleskog kluba stigao je na ljeto 2018. godine, te je u prvoj sezoni bio na korak od povratka u Premiership. Leeds i ove sezone igra odlično i ponovo je na dobrom putu da se vrati u društvo najboljih nakon duge pauze.

Međutim, mediji u Engleskoj pišu da Bielsa vjerovatno neće produžiti novi ugovor. Argentinski stručnjak ima već nekoliko drugih ponuda, a ovih dana najviše se špekuliše o tome da će doći u Seriji A.

Najveći interes za legendarnog trenera pokazala je Fiorentina koja je već ostvarila kontakt s Bielsom. Popularni El Loco se želi okušati u Seriji A jer mu se to nije ispunilo iako je prije četiri godine potpisao za Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tada je Bielsa izabran za novog trenera Lazija, ali se tu zadržao svega dva dana i poručio je da odustaje. No, očito je Italija njegova neispunjena želja, a čini se da Fiorentina to želi iskoristiti.

Top Komentari

kovacic
Poznavajući taj mentalitet, nema šanse da napusti klub koji je od temelja prilagodio sebi i s kojim je 1. i vjerovatno bez problema ulazi u Premier ligu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi