Više nema dilema ko je glavni kandidat za osvajanje Scudetta!

Inter je pregazio Napoli

Više nema dilema ko je glavni kandidat za osvajanje Scudetta!

Admin Čaušević

Inter je slavio ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Napolija te se istakao kao glavni kandidat za osvajanje Scudetta ove sezone. Na Maradoni je bilo 0:3 za Nerazzurre.

Ubjedljivom pobjedom kod aktuelnog prvaka Italije Inter se vratio na prvo mjesto na tabeli Serije A te je potvrdio status najbolje ekipe u dosadašnjem dijelu sezone.

Nakon skoro četiri godine Nerazzurri su odnijeli puni plijen ispod Vezuva, a put kad pobjedi su trasirali u finišu prvog poluvremena preko Calhanoglua koji je pogodio u 44. minuti.

U nastavku je Napoli igrao nešto bolje, ali promašaj Kvaratskhelije iz 58. minute je na neki način odredio sudbinu Partenopeija u ovom meču.

Kazna za promašaj stigla je četiri minute kasnije kada je prelijep gol poslije impresivnog "slalom" zabio Barella. To je odličnom veznjaku bio prvijenac ove sezone.

Pokušavali su domaći da se vrate u meč, ali do kraja je još jedna lopta završila u njihovoj mreži. U 85. minuti tačku na i je stavio Thuram.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nerazzurri su večerašnji meč odigrali u narandžastim dresovima koji su im očigledno bili sretni s obzirom na ubjedljiv trijumf.

Sada je Inter opet prvi na tabeli sa 35 bodova, dva više od Juventusa, dok je Napoli ispao van zone Lige prvaka i odbrana Scudetta se čini kao nemoguća misija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Dobar Inter, steta sto dijamant nije ostao!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi