Navijači Napolija ne mogu da vjeruju svojim očima, ali Spalletti je to stvarno napravio

Tetovaža u čast Scudetta

Navijači Napolija ne mogu da vjeruju svojim očima, ali Spalletti je to stvarno napravio

E. Škorić

Nedavno je osigurao Napoliju prvi naslov Serije A nakon 33 godine čekanja, njegov prvi u Italiji, što je potaknulo predsjednika kluba Aurelia De Laurentis da pokrene opciju u ugovoru za produženje na još godinu, ali je Luciano Spalletti prekinuo odnos jer pethodno nije bio konzultiran.

Spalletti je uradio veliku stvar na klupi Napolija, ali sada se uveliko piše kako će na kraju sezone napustiti Napulj.

Do kraja sezone još su dva kola nakon čega bi trebao biti potvrđen Spallettijev odlazak. Kao jedan od glavnih kandidata za klupu italijanskog prvaka spominje se Antonio Conte koji je koncem marta dobio otkaz u Tottenhamu. Prije Spursa, Conte je vodio Inter, Chelsea, reprezentaciju Italije, Juventus, Sienu, Atalantu...

Mediji kao moguće kandidate za Napolijevu klupu spominju Luisa Enriquea, Rafu Beniteza, Gian Piera Gasperinija i Juliana Nagelsmana.

I dok se čeka rasplet situacije, stigla je fotografija koja je ganula sve navijače Napolija. Spalletti je odlučio da na lijevoj ruci istetovira treći Scudetto Napolija.

Ove fotografije mogle bi značiti da je Spalletti odlučio da ostane na jugu Italije, te da povede tim u odbranu naslova naredne sezone, ali i da se prave dobri rezultati u Ligi prvaka.

Oglasi

Šta god da se dogodi, popularni trener je sada za sva vremena kupio sve u Napulju.

Iako nije do sada direktno rekao da odlazi po završetku sezone, Spalletti je to najavio kroz veoma interesantnu izjavu nakon meča u kojem je njegov tim savladao Inter s 3:1.

"Ako niste uvjereni da dajete ovom klubu sve ono što zaslužuje onda s potpunim pravom morate preispitati odluke. Nije ova ideja tek tako sinula, ona je već jasna i samo je treba objaviti", rekao je Spalletti nakon utakmice i dodao je:

"Ništa ne očekujem jer se već sve zna. Sve što je potrebno je zvanična objava. Predsjedniku De Laurentiisu sam rekao sve što sam mu trebao reći i nije bilo nikakvih pregovora. Sve smo riješili", rekao je sjajni stručnjak.

Nevjerovatno je zaista da Spalletti nije dobio podršku predsjednika kluba, no nije on jedini koji će napustiti stadion 'Diego Maradona'. Iz kluba odlazi i kreator šampionske ekipe Cristiano Giuntoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj fenomenalni sportski radnik dogovorio je trogodišnji ugovor s Juventusom. Imat će zadatak da Juve vrati na vrh italijanskog fudbala, a navodno je zainteresovan da upravo Spallettija dovede na klupu Stare dame umjesto Massimiliana Allegrija.

Luciano Spalletti stigao je na klupu Napolija 2021. godine i to umjesto čuvenog Gennara Gattussa. Prošao je kroz dosta toga, posebno prošlog ljeta kada mu je De Laurentiis prodao pola tima. Ekipu iz Napulja vodio je u ukupno 94 utakmice. Ostvario je učinak od 61 pobjede, 15 susreta završeno je neriješeno i 18 puta je teren napustio pognute glave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti