Sa suzama u očima napustio Pariz, a sada otkriveno kakvu gnusnu rečenicu mu je rekao Luis Enrique

Verratti to nakon svega nije zaslužio

Sa suzama u očima napustio Pariz, a sada otkriveno kakvu gnusnu rečenicu mu je rekao Luis Enrique

E. Čaušević

Marco Verratti nakon 11 godina napustio je PSG i potpisao je za katarski Al Arabi iako nije imao namjeru ovog ljeta mijenjati klub. No, dolazak Luisa Enriquea na mjesto trenera sve je promijenio, a Verratti nije mogao da vjeruje šta mu je španski stručnjak rekao nakon samo nekoliko treninga s francuskim klubom.

Verratti je u PSG stigao još na ljeto 2012. godine nakon fantastične sezone u Seriji B u dresu Pescare. PSG ga je platio 12 miliona eura, a dolazak italijanskog veznjaka ispostavio se kao pun pogodak.

Čak 11 godina bio je standardan u početnoj postavi PSG-a i iako se povezivao s nekoliko drugih klubova nije imao namjeru ovog ljeta da mijenja klub.

Međutim, sve to se drastično promijenilo kada je Luis Enrique izabran za novog trenera kluba iz Pariza, a među prvim otpisanim igračima španskog stručnjaka bio je upravo Verratti.

Samo nekoliko treninga bilo je dovoljno Enriqueu da shvati da mu Verratti nije potreban, no način na koji je to saopštio italijanskom veznjaku uopšte nije za pohvalu i to je Španac morao da uradi na mnogo ljepši način.

Oglasi

Francuski mediji pišu da je razgovor Verrattija i Enriquea procurio u javnost i mnogi su neugodno iznenađeni kada su čuli šta je Španac navodno rekao Italijanu.

"Ti si prototip igrača kojeg mrzim", navodno je reka Enriquea, a to je objavio ugledni Le Parisien.

Španac je htio dočarati Verrattiju da nije tip veznog igrača koji se uklapa u njegove zamisli, ali jasno je da je to mogao sročiti na dosta ljepši i bezbolniji način.

Na kraju je Verratti završio u Kataru gdje je potpisao za Al Arabi, a PSG je njegovom prodajom zaradio skoro 50 miliona eura.

U suzama se oprostio od PSG-a i navijača tog kluba što je najbolje pokazalo koliko je Verrattiju teško palo što mora da ide i da uopšte nije imao takav plan za ovo ljeto.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 30-godišnji veznjak za Parižane je odigrao 416 utakmica u svim takmičenjima, zabio je 11 golova i upisao 61 asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi