Koga bi Luis Enrique želio u finalu Lige prvaka: "Da vam budem iskren..."

Koga bi Luis Enrique želio u finalu Lige prvaka: "Da vam budem iskren..."

Edmir Škorić

Trener PSG-a govori o hipotetskom finalu u Ligi prvaka, iako njegov tim tek treba da odigra polufinale.

Francuski prvak PSG slavio je u četvrtfinalu protiv Barcelone, a naredni rival bit će Borussia Dortmund, koja je eliminisala Ateltico Madrd.

Jasno je da je njemački tim najveće iznenađenje ove sezone i da mu se daju najmanje šanse za trofej, a mnogi su uvjereni da će Parižani bez većih problema doći do finala.

PSG-u će ovo biti četvrto polufinale, nakon sezona 1994./1995., 2019./2020., u kojima su ga nadmašili, stigavši ​​do finala koje su izgubili od Bayerna, te 2020./2021.

Iako polufinala još nisu ni počela (igraju se tek krajem aprila i početkom maja), trenera PSG-a Luisa Enriquea već su pitali protiv koga bi volio igrati u finalu, da li bi volio Bayern ili Real Madrid. Ovo pitanje dobio je na nedavnoj konferenciji za novinare.

Oglasi

"Prvo se moramo plasirati dalje protiv ekipe koja nas je mučila u grupnoj fazi. Sada s Borussijom igramo prekrasno i preteško polufinale. Siguran sam da i Dortmund ima istu želju kao i mi da igraju finale. Kada se to dogodi, ako se plasiramo u finale, onda ću dati odgovor na ovo pitanje. Da vam budem iskren, ne razmišljam o tome i nisam ni u trenutku pomislio s kim bi voio da igramo finale", rekao je Enrique.

Naravno, obje ekipe su jako teške i ko god da dođe u finale, bit će zasluženo tamo. Real Madrid se provukao na penale protiv Manchester Cityja, ali je dosta kritikovan zbog defanzivne igre u oba susreta.

S druge strane, Bayern se mučio s Arsenalom. U Londonu je bilo 2:2, ali je u revanšu gol Joshue Kimmicha donio vrijedan trijumf Bavarcima.

Bayern je već ostao bez titule u Njemačkoj i samo Liga prvaka može da spasi sezonu, dok će PSG i Real vrlo vjerovatno osvojiti nacionalna prvenstva, mada bi se u Španiji moglo i zakuhati ukoliko sutra Barcelona u Madridu ostvari pobjedu protiv Reala jer bi se vratila u trku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trenutno Real ima osam bodova više od Katalonaca, ali ako bude pet bodova razlike, onda je šest kola prije kraja dosta toga moguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti