Sekunde do katastrofe, pogled ka velikom šefu s knedlom u grlu, pa trenutak olakšanja

AC Milan poslao PSG u osminu finala

Sekunde do katastrofe, pogled ka velikom šefu s knedlom u grlu, pa trenutak olakšanja

M. Šljivak

PSG se kroz iglene uši provukao u nokaut fazu Lige prvaka. Remi u Dortmundu protiv Borussije (1:1) na kraju im je dovoljan za prolaz, ali su osluškivali šta se dešava na St. James Parku i meču Newcastle i Milana. Trenutak olakšanja za sve stigao je u 84. minuti.

PSG nije blistao u ovoj sezoni Lige prvaka, ali ipak će igrati u nokaut fazi. Večeras su uzeli bod u Dortmundu i osluškivali su do samog kraja šta se dešava u Newcastleu gdje je gostovao AC Milan.

U 84. minuti meča stigla je dobra vijest za uplašeni PSG. Samuel Chukwueze postiže pogodak za vodstvo Rossonera na St. James Parku to je bio trenutak olakšanja za francuskog prvaka.

Svi su oni osluškivali šta se dešava u Engleskoj. Prvi čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi je gledao meč sa St. James Parka na tribinama i zatim je javio Luisu Enriqueu da je Milan preokrenuo rezultat.

Veliko zadovoljstvo uslijedilo je na licu španskog stručnjaka. Njegova reakcija dovoljno govori o svemu. Definitivno su Parižani strepili do posljednje sekunde i mogu se zahvaliti timu iz Milana što idu dalje.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1735055373717881213[/twitter]

Da je u Dortmundu ostalo 1:1, a da je Newcastle eventualno slavio pobjedu, PSG bi završio učešće u Ligi prvaka i put bi nastavio u Evropskoj ligi.

Ovako itekako moraju biti zadovoljni. Sekunde su ih dijelile od katastrofe i teško bi Luis Enrique spasio posao da je došlo do eliminacije iz društva najboljih evropskih klubova.

Na kraju je ipak jedan veliki arapski projekat stradao. Newcastle je pred ovo kolo imao sve u svojim rukama, no na kraju su sve upropastili i ispadaju iz Lige prvaka.

Oglasi

Borussia je kao prvoplasirana prošla dalje. Tim iz Dortmunda je osvojio 11 bodova, PSG i AC Milan su na osam, a Newcastle na pet.

PSG se uspio spasiti, ali s igrom iz grupne faze niko ih ne vidi kao favorite u Ligi prvaka ove sezone.

PSG za rivale ima prvoplasirane ekipe iz grupne faze

PSG bi već u osmini finala mogao imati veliki dvomeč jer će utakmice nokaut faze igrati protiv nekog od prvoplasiranih timova iz grupne faze.

Mogući protivnici pariškog kluba su: Bayern, Arsenal, Real Madrid, Real Sociedad, Atletico Madrid, Manchester City i Barcelona.

Žrijeb Lige prvaka na rasporedu je u ponedjeljak u 12 sati u Nyonu i definitivno će ovo biti pravi spektakl.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom šeširu gdje su prvoplasirani iz grupe su: Bayern, Arsenal, Real Madrid, Real Sociedad, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Manchester City, Barcelona.

U drugom su: Copenhagen, PSV Eindhoven, Napoli, Inter, Lazio, PSG, RB Leipzig, Porto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi